Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar bude svoj prestup do Barcelony vysvetľovať pred súdom

Brazílskeho futbalistu Neymara predvolal španielsky vyšetrovací súd, aby vypovedal k prípadu nezrovnalostí pri svojom prestupe zo Santosu do FC Barcelona v roku 2013.

13.01.2016 14:32
Neymar, FC Barcelona Foto: ,
Neymar sa teší z gólu.
debata

V stredu to potvrdili španielske justičné orgány. Z materiálov vyplýva, že pred sudcu predstúpia aj hráčovi rodičia, bývalý prezident FC Barcelona Sandro Rosell a jeho nástupca Josep Maria Bartomeu. Neymar dostal predvolanie na 2. februára. Rosell a Bartomeu poskytnú výpoveď o deň skôr.

Súd minulý rok zamietol žiadosť Neymara a ďalších aktérov kauzy o zastavenie vyšetrovania, ktoré iniciovala sťažnosť skupiny brazílskych investorov DIS. Tá tvrdí, že katalánsky veľkoklub a Neymar zatajením skutočnej prestupovej sumy poškodili jej finančné záujmy a zároveň sa vyhli uhradeniu daní v plnej výške.

Súd sťažnosť vyhodnotil a dospel k záveru, že existuje predpoklad nezákonného konania niektorých osôb menovaných investičnou skupinou, ktorá mala podľa zmluvy nárok na 40 percent z ceny za transfer. Santos oficiálne priznal cifru 17,1 milióna eur, vyšetrovanie španielskych úradov však neskôr ukázalo, že Barcelončania v skutočnosti zaplatili za Neymara 83,3 milióna eur.

Prípad odstupného za Neymara osobitne rieši aj súd v Madride.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Santos
Načítavajú sa športové výsledky...