Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšík vydražil Nedvědove kopačky. V lige je dva góly za Maradonom

Charitatívna akcia "Kopeme pre Čiša" na pomoc bývalému slovenskému reprezentantovi a futbalistovi plzenskej Viktorie Mariánovi Čišovskému trpiacemu zákernou chorobou amyotrofická laterálna skleróza (ALS) sa skončila veľmi úspešne.

13.01.2016 14:06
debata (1)
zväčšiť Kopačky Pavla Nedvěda, ktoré vydražil Marek... Foto: www.marek-hamsik.sk
Pavel Nedvěd, kopačky Kopačky Pavla Nedvěda, ktoré vydražil Marek Hamšík na pomoc Mariánovi Čišovskému.

Spolok 28 s predsedom Pavlom Horváthom získal 1,5 milióna českých korún (55-tisíc eur). Čišovský 9-tisíc eur z tejto sumy venoval nadácii Alsa, ktorá podporuje osoby zasiahnuté rovnakým ochorením.

Spomedzi kopačiek slovenských hráčov najviac vyniesla futbalová obuv Mareka Hamšíka (53 000 Kč/1960 eur). „Keď som sa dozvedel, že do tejto dobročinnosti venoval svoje kopačky aj Pavel Nedvěd, rozhodol som sa ich kúpiť. Financie jednak pomôžu ‚Čišovi‘, veľmi mu držím palce. Patrí mu moje veľké uznanie za ťažký boj proti chorobe. Na druhej strane, každý vie, čo pre mňa znamená Pavel. Je mojím kamarátom a futbalovým vzorom,“ uviedol na svojej oficiálnej internetovej stránke 28-ročný stredopoliar talianskeho SSC Neapol Hamšík.

Banskobystrický rodák Nedvědove kopačky vydražil za 115-tisíc Kč (4260 eur). Bola to tretia najvyššia suma celej aukcie. Čišovského kopačky za 282 828 Kč (10 475 eur) dostali hráči Plzne, za kopačky Davida Limberského záujemca dal 150-tisíc Kč (5555 eur).

Blíži sa k Maradonovi

Marek Hamšík je v historickom klubovom rebríčku talianskeho SSC Neapol v počte ligových gólov už iba dva zásahy za Diegom Maradonom. Argentínčan na treťom mieste ich dosiahol 81, banskobystrický rodák zatiaľ 79.

Dvadsaťosemročný stredopoliar Hamšík, pre ktorého je sezóna 2015/2016 deviata pod Vezuvom, má na konte 381 stretnutí vo všetkých súťažiach za Neapol. V tomto ohľade je rovnako štvrtý. Vedie hodnotenie počtu štartov v európskych pohároch (54), s dvanástimi gólmi je tretím najlepším strelcom SSC v pohárovej Európe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #Marián Čišovský #Diego Maradona #Pavel Nedvěd
Načítavajú sa športové výsledky...