Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho musí skoncovať s paranojou, zabŕdol Carragher

Neobjektívne hodnotenia, vyplakávanie na rozhodcov a v ostatnom čase už aj odmietanie pozápasových interview výrazne poškodzuje imidž nielen Josého Mourinha, ale aj celého futbalového klubu Chelsea FC.

03.11.2015 14:10
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

S týmto kritickým tvrdením vyšiel na verejnosť televízny expert Sky Sports a bývalý skvelý obranca FC Liverpool Jamie Carragher. Podľa neho je načase, aby si portugalský „supertréner“ Mourinho konečne uvedomil, že keď jeho mužstvo permanentne prehráva, nemôže donekonečna tvrdiť, že je lepšie ako súper.

„Musí zmeniť prístup vo svojich vystúpeniach na verejnosti, pretože tým komplikuje život nielen sebe, ale aj klubu. Tréner sa možno snaží za každú cenu utvoriť akúsi víťaznú mentalitu v tíme, ale podľa môjho názoru ani samotní hráči s jeho tvrdeniami nemôžu súhlasiť. Najmä s tými, v ktorých sa vyhovára na slabých a neprajných rozhodcov,“ citujú anglické internetové médiá Jamieho Carraghera. Ten doslova povedal, že Mourinho mu pripomína paranoika. „Táto paranoja v jeho podaní sa musí skončiť. Nie je pravda, že celý svet stojí proti nemu a Chelsea,“ doplnil Carragher na webe Daily Mail.

Po víkendovej domácej prehre s Liverpoolom (1:3) úradujúci anglickí šampióni Chelsea FC klesli v tabuľke Premier League na 15. miesto s 11 bodmi z rovnakého počtu zápasov. Podľa iného bývalého skvelého anglického reprezentanta Garyho Nevilla sa dlhoročný ruský majiteľ Chelsea Roman Abramovič momentálne nachádza na križovatke záujmov, či bude veriť Mourinhovi, že ešte nastolí v tíme potrebnú výkonnostú úroveň a stabilitu, alebo ho prepustí zo svojich služieb. Od roku 2003, keď sa začalo panovanie Abramoviča na Stamford Bridge, sa pri kormidle vystriedalo 9 rôznych trénerov, z toho práve Mourinho ťahá druhé funkčné obdobie. Päťdesiatdvaročný Portugalčan dosiahol s londýnskym klubom zatiaľ tri majstrovské tituly a v jednom zo svojich veľkohubých predsezónnych vyhlásení uviedol, že rovnako ako v rokoch 2005 a 2015 by chcel s Chelsea oslavovať primát aj v roku 2025.

„Ak by som bol na mieste Romana Abramoviča, tak by som uvažoval buď tak, že sa zbavím Josého Mourinha, ktorý už nemá šancu skončiť s tímom do štvrtého miesta v Premier League a po zápasoch dáva neadekvátne rozhovory. Alebo ho podržím, doplním káder tromi-štyrmi hráčmi z akadémie, a pokúsim sa zachrániť sezónu aj za cenu toho, že zmením klubovú filozofiu. Sám som zvedavý, či Abramovič dokáže podržať Mourinha dva či tri roky a nie ako niektorých iných trénerov, ktorí odchádzali z klubu po ôsmich mesiacoch,“ cituje Daily Mail Garyho Nevilla, bývalého dlhoročného a úspešného hráča Manchestru United.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Jamie Carragher #Chelsea FC