Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nikdy by som nešiel trénovať Inter Miláno, tvrdí Ancelotti

Futbalový tréner Carlo Ancelotti by si nikdy nesadol na lavičku Interu Miláno.

19.10.2015 13:51
Carlo Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata

Skúsený 56-ročný odborník ako hráč pôsobil päť sezón v drese AC Miláno, mestského rivala Interu, a neskôr aj osem rokov ako jeho kouč. S „rossoneri“ sa dokopy štyrikrát tešil z triumfu v Lige majstrov, dvakrát ako hráč a dva razy ako tréner. „Nemohol by som viesť Inter. Vzhľadom na toľko rokov strávených v AC ide o otázku rešpektu k mojej histórii a histórii klubu, ktorý som trénoval. Existuje niekoľko klubov, ktorým sa musím vyhnúť. Nemôžem ísť sám proti sebe,“ povedal Ancelotti pre portál goal.com.

Rodák z Reggiola uvažoval počas leta nad návratom na San Siro, ale napokon sa rozhodol pre operáciu chrbta a odpočinok. „Keď som skončil v Reale Madrid, kontaktoval ma výkonný riaditeľ AC Adriano Galliani. Stretli sme sa v Madride, ale musel som podstúpiť tú operáciu. Bol by som mimo štyri mesiace a nemohol by som vykonávať svoju prácu na sto percent. V Miláne to pochopili,“ pokračoval úspešný kormidelník.

Ancelotti nevylúčil možnosť trénovania milánskeho AC v budúcnosti. Údajne by aj zvažoval príchod do Paríža Saint-Germain, s ktorým sa v roku 2013 tešil z majstrovského titulu. „Mal som šťastie, že som si užíval pôsobenie v každom klube. Preto nemôžem povedať, že by som sa nevrátil do niektorého z nich. Určite by som išiel späť do AC či Paríža. Odhliadnuc od toho, ako sa moje angažmány skončili, zažil som veci, z ktorých mám množstvo spomienok,“ dodal taliansky lodivod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti