Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to len o peniazoch? Effenberg odsudzuje Shaqiriho prestup do Stoke

Nemecký futbalový internacionál Stefan Effenberg len nechápavo krútil hlavou, keď si Xherdan Shaqiri na životnej križovatke vybral smer Stoke City.

13.08.2015 10:33
Xherdan Shaqiri Foto: ,
Xherdan Shaqiri ešte v drese Bayernu Mníchov.
debata

„Hrnčiari“ zaplatili talianskemu Interu Miláno 12 miliónov libier, čo je rekordné odstupné v histórii tohto klubu. Dvadsaťtriročný švajčiarsky krídelník podpísal v Anglicku kontrakt na štyri roky. Záujem o jeho služby prejavilo napríklad aj nemecké Schalke.

„Musíte sa sami seba spýtať, kde ako futbalista môžete napĺňať svoje športové ambície. To by mala byť výzva,“ povedal Effenberg v rozhovore pre Sky.

„Schalke by Shaqirimu perfektne pasovalo. Zarábať milión eur hore-dolu by malo byť irelevantné. Keď môžeš dostať šesť miliónov od Stoke a tri od Schalke, vyberieš si druhú možnosť. Hráš predsa v bundeslige na skvelom štadióne, splní sa ti túžba návratu do Nemecka a si v skvelom klube, ktorý ti môže pomôcť napredovať. Ale Stoke? No tak. Nechápem hráča, jeho agenta, rodičov, brata. Je to škoda a smutný stav vecí. Len preto, že vás lákajú na peniaze? Je to u súčasných futbalistov skutočne všetko len o nich?“ pýta sa 47-ročný Effenberg, bývalý 35-násobný reprezentant Nemecka, ktorý si v bundeslige obliekal dresy Borussie Mönchengladbach, Bayernu Mníchov a Wolfsburgu.

Shaqiri pôsobil v Bayerne v rokoch 2012 – 2015, v 81 dueloch vo všetkých súťažiach nastrieľal 17 gólov. Jeho vyťaženosť v konkurencii Arjena Robbena a Francka Ribéryho však postupne prudko klesala, v poslednej sezóne v Mníchove naskočil len do 9 bundesligových duelov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Stoke City #Inter Miláno #Xherdan Shaqiri #Stefan Effenberg