Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolo to psychicky náročné, hodnotil zápas proti bývalým spoluhráčom Čech

Dlhých jedenásť rokov obliekal dres Chelsea, teraz sa český brankár Petr Čech prvýkrát postavil proti nej. Prežil emocionálne náročný zápas, o to viac ho potešilo, ako sa dokázal skoncentrovať a pomohol Arsenalu k výhre 1:0 a zisku Superpoháru.

03.08.2015 09:16
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech v banke Arsenalu.
debata

„Bol som v Chelsea veľmi dlho, zažil som tam skvelých jedenásť rokov. Som rád, že som sa dokázal odpútať od všetkých emócií a stopercentne sa koncentroval len na futbal,“ povedal Čech pre svoj oficiálny web. „Bolo dosť ťažké hodiť emócie za hlavu, ale človek si s tým musí vedieť poradiť. Vedel som, že to nebude ľahké, ale zvládol som to,“ dodal.

S Arsenalom hneď v prvom súťažnom zápase po prestupe oslavoval zisk trofeje. Celkovo sa mohol so Superpohárom vyfotiť tretíkrát v kariére. „Nejaké poháre som už získal, ale toto bolo iné v tom, že bol prvý v novom klube. Veľmi si to vážim. Keď to preženiem, tak som zatiaľ hral za Arsenal tri zápasy a po každom som dostal pohár. Bolo by pekné, keby to tak pokračovalo, ale teraz si asi nejaký čas budeme musieť počkať,“ vyhlásil reprezentačný gólman, ktorý predtým získal s Arsenalom trofeje v prípravných turnajoch.

„Som naozaj rád, že sme vyhrali. Veľmi ma potešilo prijatie od oboch táborov fanúšikov, za to všetkým ďakujem. Odohral som prvý veľký zápas v novom klube, skončil sa víťazstvom a ziskom trofeje. Čo viac si môžem priať,“ povedal Čech, ktorému tlieskali fanúšikovia Arsenalu, tak aj Chelsea, ktorí nezabudli, čo pre klub odviedol.

Arsenal po dlhej dobe dokázal Chelsea poraziť aj vďaka veľmi dobre fungujúcej defenzíve. „Mali sme slušný začiatok, potom prevzala trochu iniciatívu Chelsea, ale my sme dali v pravú chvíľu gól a ten nám veľmi pomohol. Súper to musel viac otvoriť a my sme si s tým poradili až na dve veľké šance veľmi dobre. Výborne sme bránili a mali sme to relatívne pod kontrolou,“ konštatoval Čech.

„Víťazstvo je veľmi cenné, pretože sme hrali proti tímu, ktorý znovu bude veľkým favoritom na titul, a určite nám to dodá sebavedomie,“ do­dal.

Sám k nemu pomohol veľmi dôležitým zákrokom proti priamemu kopu Brazílčana Oscara. „Loptu som videl neskoro, niekto tam ešte prebehol. Čakal som, či Oscar nevymyslí nejakú "kulišárnu“, pretože sa dobre poznáme. Preto som do poslednej chvíle vyčkával. Kopol to veľmi dobre, jednoducho. Tak, ako to väčšinou robieva," popísal Čech.

Po zápase prehodil aj pár slov s bývalými spoluhráčmi vrátane brankára Thibauta Courtoisa, ktorý ho v Chelsea nahradil na poste jednotky. „Zaželali sme si šťastie do sezóny a bavili sme sa, ako sa kto má, čo doma a také tie bežné veci. Pozdravil som všetkých chlapcov, ale nebolo moc času na nejaké veľké debaty,“ doplnil rodák z Plzne.

Roy Keane: Arsenal nebude majster

Niekdajší írsky futbalista Roy Keane niekoľko dní pred začiatkom nového ročníka najvyššej anglickej súťaže Premier League 2015/2016 vyslovil prognózu ohľadom boja o majstrovský titul. Štyridsaťtriročný rodák z Corku príliš neverí Arsenalu Londýn.

„Majú veľa dobrých hráčov, ale niektorých viac ako futbal zaujíma vyrábanie fotografií selfie. Mnoho hráčov Arsenalu je zapojených do selfie namiesto toho, aby sa sústredili na víťazstvá v lige. Dôležitejšie ako zápasy sú pre nich ich telá a vlasy. Príliš veľa času trávia pred zrkadlom, a preto nevyhrajú Premier League,“ povedal pre britskú televíznu stanice Sky Sports Keane, ktorý najlepšie roky kariéry prežil v Manchestri United (1993 – 2005).

„Z United mám zmiešané pocity. Nakúpili veľmi veľa dobrých hráčov, budú potrebovať čas, aby sa zohrali,“ doplnil 67-násobný írsky reprezentant.

„Manchester City síce kúpil dvoch hráčov (Delph a Sterling, pozn.), ale nemyslím si, že by tým stúpla kvalita hráčskeho kádra. Naproti tomu, ak Chelsea znova ukáže hlad po futbale, bude mať znova veľké šance na titul. Ak sa uspokoja s výsledkami z ostatnej sezóny, dostanú sa do ťažkostí,“ vyjadril sa Keane aj k dvom najlepším mužstvám Premier League v sezóne 2014/2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Arsenal Londýn