Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varnsdorf nebude hrať medzi českou elitou, šancu dostal Zlín

Futbalisti Varnsdorfu nebudú hrať najvyššiu českú súťaž. Severočeský klub v uplynulom ročníku druhej ligy skončil na postupovom druhom mieste, ale po rokovaní s Futbalovou asociáciou ČR sa vzdal účasti hlavne pre nevyhovujúci štadión.

10.06.2015 13:46 , aktualizované: 15:05
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Šancu tak dostane tretí tím minulej sezóny Futbalovej národnej ligy Zlín a ak splní všetky licenčné podmienky, bude štartovať medzi elitou.

Varnsdorf si mohol vybaviť prenájom štadióna v inom meste, predložil nájomnú zmluvu s Jabloncom. Tento azyl by však mohol byť podľa pravidiel využívať len rok a klub nedokázal zaručiť, že do konca sezóny 2015/16 stihne zrekonštruovať vlastný areál tak, aby spĺňal ligové požiadavky. Starosta Varnsdorfu Stanislav Horáček už skôr vyhlásil, že to nebude možné.

„Rozhodli som sa tak po zrelej a racionálnej úvahe. Možnosť štartu v najvyššej súťaži pre nás bola veľmi lákavá, ale zároveň by sme na seba brali až príliš veľké riziko,“ povedal predseda predstavenstva Varnsdorfu Vlastimil Gabriel.

„To, že sme sa teraz vzdali šance štartovať v Synot lige, ale rozhodne neznamená, že by sme rezignovali na ďalšie budovanie a vylepšovanie infraštruktúry nášho štadióna. Naopak, v dohľadnej dobe chceme začať s postupnou rekonštrukciou a napríklad už na konci sezóny mať štadión pripravený na najvyššiu súťaž,“ dodal Gabriel.

„Predbežne Synot ligu hrať chceme. Ale o našej účasti rozhodne až celé predstavenstvo, ktoré sa zíde na svojom rokovaní v piatok o 14:00. Tam padne definitívne rozhodnutie,“ povedal generálny riaditeľ klubu zo Zlína Milan Plesar.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Synot liga #Varnsdorf
Načítavajú sa športové výsledky...