Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea oslavovala a lúčila sa s Drogbom, facka pre Liverpool

K už istým zostupujúcim tímom z najvyššej anglickej futbalovej súťaže Queens Park Rangers a Burnley sa po nedeľnom záverečnom 38. kole pridal Hull City.

24.05.2015 18:25
Chelsea Londýn, trofej Foto: ,
Futbalisti londýnskej Chelsea s majstrovskou trofejou.
debata

Ten musel na domácom ihrisku zdolať Manchester United a dúfať v zakopnutie Newcastlu United. „Tigers“ však s „Red Devils“ len bezgólovo remizovali, zatiaľ čo „Magpies“ pred vlastnými fanúšikmi vyhrali proti West Hamu United 2:0.

Posledné súťažné vystúpenie za FC Liverpool si istotne predstavoval jeho dlhoročný kapitán Steven Gerrard inak. Zverenci trénera Brendana Rodgersa dostali na pôde Stoke City výprask 1:6, keď už po prvom polčase zaostávali 0:5. Slovenský reprezentant Martin Škrtel odohral za „The Reds“ celé nevydarené stretnutie a videl žltú kartu.

Vysoká prehra môže Liverpoolčanov mrzieť o to viac, že piatu priečku v tabuľke Premier League zaručujúcu účasť v skupinovej fáze budúcosezónnej edície Európskej ligy prenechali hráčom Tottenhamu Hotspur, ktorí uspeli na trávniku Evertonu najtesnejším rozdielom 1:0. LFC teda bude musieť zabojovať v predkole EL UEFA.

Futbalista z Pobrežia Slonoviny Didier Drogba z majstrovskej Chelsea ešte pred zápasom so Sunderlandom (3:1) oznámil, že bude preňho posledným v modrom drese: „Chcem hrať ešte aspoň jednu sezónu a cítim, že potrebujem odísť do iného klubu. To aby som mohol dostávať viac priestoru. Všetci fanúšíkovia vedia, že milujem Chelsea a dúfam, že v budúcnosti sa sem vrátim v inej úlohe,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu skúsený útočník. Drogba v tejto sezóne skóroval v Premier League štyrikrát.

Tridsaťsedemročný bombardér sa dostal do sŕdc fanúšikov Chelsea, najmä počas jeho prvého pôsobenia v tomto klube v rokoch 2004–2012, počas ktorých za Londýnčanov nastúpil v 226 oficiálnych zápasoch a strelil 150 gólov. Dvakrát sa stal najlepším strelcom Premier League a v roku 2010 bol vyhlásený za najlepšieho hráča „The Blues“. V roku 2012 výraznou mierou pomohol Chelsea k historickému víťazstvu v Lige majstrov, keď vo finále premenil rozhodujúcu penaltu.

zväčšiť Didier Drogba na rukách futbalistov Chelsea. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Didier Drogba Didier Drogba na rukách futbalistov Chelsea.

V júli 2012 Drogba prestúpil do čínskeho klubu Šanghaj Šen-hua, odtiaľ do Galatasarayu Istanbul a do FC Chelsea sa opäť vrátil pred aktuálnou sezónou.

Premier League – záverečné 38. kolo:

Arsenal Londýn – West Bromwich Albion 4:1 (4:0)
Góly: 4., 14. a 37. Walcott, 17. Wilshere – 57. McAuley

Aston Villa – Burnley 0:1 (0:1)
Gól: 6. Ings

Crystal Palace – Swansea City 1:0 (0:0)
Gól: 57. Chamakh

Everton – Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Gól: 24. H. Kane

Hull City – Manchester United 0:0
ČK: 77. Fellaini (United)

FC Chelsea – Sunderland 3:1 (1:1)
Góly: 70. a 88. Rémy, 37. D. Costa (z pok. kopu) – 26. S. Fletcher

Leicester City – Queens Park Rangers 5:1 (2:0)
Góly: 16. Vardy, 43. Albrighton, 51. Ulloa, 52. Cambiasso, 86. Kramarič – 57. Austin

Manchester City – Southampton 2:0 (1:0)
Góly: 31. Lampard, 88. Agüero

Newcastle United – West Ham United 2:0 (0:0)
Góly: 54. Moussa Sissoko, 85. J. Gutiérrez
Ľubomír Šatka (Newcastle) nefiguruje v zápise o stretnutí.

Stoke City – FC Liverpool 6:1 (5:0)
Góly: 22. a 26. M. Diouf, 30. Walters, 41. Adam, 45. N'Zonzi, 86. Crouch – 70. Gerrard
Dionatan Teixeira (Stoke) nefiguruje v zápise o stretnutí. Martin Škrtel (Liverpool) odohral celé stretnutie a v 48. min videl ŽK.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Hull City #Didier Drogba #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...