Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pep to prekoučoval, hodnotí Matthäus zlyhanie Bayernu v pohári

Tréner Pep Guardiola je zodpovedný za prehru Bayernu Mníchov v pohárovom semifinále s Borussiou Dortmund (1:3 po jedenástkovom rozstrele).

30.04.2015 17:33
Bayern Mníchov Foto: ,
Hráči Bayernu Mníchov po neuveriteľnom penaltovom zlyhaní.
debata

Tvrdí to nemecká futbalová legenda Lothar Matthäus. Rekordér v počte reprezentačných štartov za NationalElf Matthäus pre denník Bild sa kriticky vyjadril o Guardiolovi. „Veľmi si ho vážim, ale tentoraz to nebolo len o smole. Pep tento zápas prekaučoval,“ načrtol Matthäus. Svoje kritické slová aj rozmenil na drobné.

„Guardiola urobil priveľa zmien pozícií u jednotlivých hráčov a mužstvo potom zneistelo. Prečo hral Rafinha vľavo a Lahm nie v stredovej línii napravo ako proti Portu? Xabi Alonso tiež nebol na svojej 'šestke'a na iných postoch ako zvyčajne sa vyskytovali aj Bernat a Benatia. Ak by všetci hrali na svojich pôvodných pozíciách, Bayern by v zápase nielen dominoval, ale ho aj vyhral,“ uviedol Matthäus podľa servera sportal.de.

Účastník piatich majstrovstiev sveta Matthäus nepovažuje za dobrý krok ani zaradenie Arjena Robben ako striedajúceho hráča. „Hráč takých kvalít, ak je zdravotne v poriadku, musí hrať od začiatku,“ doplnil Matthäus.

Majster sveta z roku 1990 nebol spokojný ani so striedaniami, ktoré Guardiola urobil počas stretnutia. „Prečo za stavu 1:0 poslal dolu Thiaga a krátko po vyrovnaní na 1:1 aj Müllera? Sú to predsa dvaja spoľahliví hráči, mali zostať. Guardiola zjavne nečakal, že zápas môže vyústiť do penaltového rozstrelu. A čo naozaj nemohol vedieť, bolo to, že sa mu zrania Robben a Lewandowski,“ dodal Matthäus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola #Lothar Matthäus