Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bournemouth smeruje po 125 rokoch do Premier League

Anglický futbalový klub AFC Bournemouth už delí len teória od jeho prvého účinkovania v Premier League v histórii.

28.04.2015 13:45
Callum Wilson, AFC Bournemouth, Anglicko, futbal Foto: ,
Callum Wilson z AFC Bournemouth.
debata

Tím založili pred 125 rokmi a odvtedy čaká na účasť medzi elitou. V pondelok Bournemouth zvíťazil v predposlednom 45. kole druhej najvyššej dlhodobej súťaže The Championship 2014/2015 v domácom prostredí nad hráčmi Boltonu Wanderers hladko 3:0 a pred záverečným kolom má na druhej priečke v tabuľke za už istým postupujúcim Watfordom náskok troch bodov pred FC Middlesbrough. Pri rovnosti by rozhodovalo skóre, pričom Bournemouth ho má +50 a Middlesbrough +31. Tímy na tretej až šiestej priečke budú hrať baráž o zostávajúcu jednu miestenku.

„Som večný pesimista. Stále máme pred sebou posledný zápas, ale … Je to asi nemožné, ale stále môže prísť aj k situácii, že by sme nepostúpili. Tento klub smeroval pred pár rokmi do priepasti, bol mimo biznisu a zrazu prišlo k obratu,“ povedal tréner Bournemouthu Eddie Howe.

Bournemouth v roku 2009 pre dlhy takmer zanikol, spadol do štvrtej ligy. Odvtedy sa šplhá nahor. Tím z južného pobrežia Anglicka sa spolieha predovšetkým na kanoniera Calluma Wilsona, v kádri má aj skúseného poľského brankára Artura Boruca, ktorý je na hosťovaní zo Southamptonu.

AFC Bournemouth založili v roku 1890. Tím prezývajú višne, keďže v minulosti hral v dresoch podobných farbám tohto ovocia. V súčasnosti nastupuje často v pruhovaných červeno-čiernych dresoch. Súčasný názov prijal klub v roku 1972.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Premier League #AFC Bournemouth