Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City ďalej tápe, ale tréner Pellegrini sa o miesto nebojí

Plány Manchestru City na obhajobu majstrovského titulu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži dostali v pondelok ďalšiu vážnu trhlinu po prehre 1:2 na ihrisku londýnskeho mužstva Crystal Palace.

07.04.2015 12:13
Manuel Pellegrini Foto: ,
Manuel Pellegrini.
debata

Za lídrom tabuľky FC Chelsea zaostávajú „Citizens“ už o deväť bodov, „modrí“ majú navyše zápas k dobru. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho sa prepadli až na štvrté miesto, keď ich po svojich víkendových víťazstvách predstihli Arsenal Londýn i mestský rival United. Šesťdesiatjeden­ročný čilský kormidelník napriek tomu o prácu strach nemá.

„O miesto sa neobávam. Nikdy. Robím si svoju prácu a som šťastný. Tím zažíva náročnú sezónu, ale o mňa netreba mať strach,“ citoval bývalého kouča Villarrealu, Realu Madrid či Málagy server britskej BBC. V nedeľu na Manchester City čaká mestské derby na štadióne Old Trafford. „Nerozmýšľame o FC Chelsea ani o majstrovskom primáte. Snažíme sa uspieť v najbližšom vystúpení. V zostávajúcich kolách sa pokúsime získať čo najviac bodov a uvidíme, kto bude na konci na prvej, druhej, tretej a štvrtej priečke,“ povedal tréner Manchestru City.

Manuel Pellegrini sa síce nevzdáva, ale na lavičke tímu z modrej časti Manchestru ho čoskoro môže postihnúť totožný osud ako Roberta Manciniho v roku 2013. Rovnako ako vtedy aj v tejto sezóne sú šance City po vyradení z Ligy majstrov a FA Cupu na zisk trofeje mizivé. Navyše, prípadné štvrté miesto v konečnom účtovaní Premier League 2014/2015 stačí len na účasť v predkole najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #manchester city #Manuel Pellegrini