Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Grécku futbalovú ligu tretíkrát prerušili. Môžu za to chuligáni

Najvyššiu grécku futbalovú súťaž pre násilnosti chuligánov už tretíkrát v sezóne až do odvolania prerušili.

25.02.2015 21:46
Panathinaikos Atény, chuligáni Foto:
Fanúšikovia Panathinaikosu Atény v potýčke s policajtmi pred zápasom s Olympiakosom.
debata

Po stretnutí so zástupcami zväzu o tom rozhodla tamojšia vláda. Dôvodom je vyčíňanie fanúšikov pri nedeľňajšom zápase Olympiakosu s Panathinaikosom a potýčka funkcionárov oboch klubov pri utorkovom zasadnutí vedenia ligy.

„Máme novú vládu, ktorá chce problém vyriešiť a pripravuje na to aj nové zákony,“ citovala agentúra Reuters šéfa gréckych profesionálnych súťaží Jorgosa Borovilosa s tým, že pozastavená bola aj druhá najvyššia súťaž.

Grécku ligu v prebiehajúcej sezóne prerušili už tretíkrát. Prvýkrát sa nehralo týždeň v septembri po tom, ako pri potýčkach priaznivcov treťoligových tímov Ethnikos Pireus a Irodotos zomrel jeden muž. Ďalšie jedenásťdňové prerušenie prišlo v novembri kvôli útoku na šéfa rozhodcov Christoforosa Zografosa.

Nepokoje počas derby Panathinaikos - Olympiakos

Zatiaľ nie je jasné, ako dlho vynútená pauza potrvá. „Vláda chce, aby sa čo najskôr opäť začalo hrať, ale pre to potrebujú vidieť našu reakciu,“ dodal Borovilos. „Preto okamžite začneme riešiť, aké bezpečnostné a legislatívne opatrenia je potrebné urobiť, aby sme mali istotu, že futbal je opäť bezpečný,“ dodal.

V ohrození je navyše aj štart budúceho ročníka. Jeho odložením totiž pohrozil námestník ministra športu Stavros Kontonis, ak kluby nesprísnia boj s chuligánmi, nezavedú na štadiónoch kamerové systémy a nezačnú predávať lístky len majiteľom fanúšikovských kariet.

„Čo sa stalo počas nedeľňajšieho derby a čo sa odohrávalo na štadiónoch v minulosti, už prekročilo všetky hranice,“ povedal Kontonis v rozhovore pre televíznu stanicu Skai. „Keď sa navyše násilia preleje aj do zasadacej miestnosti vedenia ligy, tak je jasné, že sa to vymklo spod kontroly. A my to nehodláme len tak prejsť mlčaním,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #výtržnosti #grécka Super League