Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech dostal šancu a predviedol superzákrok. Pozrite si, ako zachránil Chelsea

Český brankár Petr Čech po troch zápasoch znovu dostal šancu v bránke Chelsea a svojím výkonom pri výhre 1:0 nad Evertonom potešil trénera José Mourinha.

12.02.2015 13:18
Romelu Lukaku, Petr Čech Foto: ,
Útočník Evertonu Romelu Lukaku Petra Čecha v bránke Chelsea neprekonal.
debata

Ten ocenil predovšetkým to, akým spôsobom chytil gólovú strelu, ktorú naňho vyslel Romelu Lukaku. Podľa portugalského kouča to bol superzákrok.

Reprezentačný gólman predviedol proti bývalému hráčovi Chelsea Lukakovi dva pohotové zákroky. Zachránil tak bezgólový stav a umožnil, aby minútu pred koncom mohol Willian rozhodnúť o výhre 1:0 pre Chelsea.

„Dotkol sa lopty v podstate dvakrát. Raz to bol dobrý zákrok a druhýkrát superzákrok,“ chválil Čecha Mourinho. „Z každého tréningu z neho cítim skvelú formu, preto som vedel, že proti Evertonu bude on tou správnou voľbou,“ vysvetlil Mourinho, prečo nechal odpočívať obvyklú jednotku Thibauta Courtoisa.

Čecha vyzdvihol aj tréner Evertonu Roberto Martinez. „Reflexy Petra Čecha boli rozdielovým faktorom zápasu,“ vyhlásil.

Skvelý zákrok Petra Čecha

Vydarený zákrok potešil aj Čecha, pretože mal po dlhšej dobe možnosť stať sa kľúčovou postavou zápasu. „Videl som, že ide center na voľného hráča. Preto som sa snažil byť v tom priestore najrýchlejšie, ako to pôjde a zneškodniť strelu. Že to vyšlo práve takto ideálne z toho robí skvelý zákrok,“ popisoval Čech v televíznom rozhovore. „Samozrejme ma to teší, pretože to bol zápas o prvom góle, takže nám ten zákrok pomohol vyhrať,“ dodal.

Ocenil však aj svojho kolegu v bránke Evertonu. „Tim Howard odchytal veľmi dobrý zápas a svojimi zákrokmi nám duel sťažil,“ pripustil. Chelsea však nakoniec vydrela tri body a drží sedembodový náskok na čele tabuľky pred Manchestrom City. „Sme radi za ďalšie tri body, ale ešte zostáva veľa zápasov, takže nemôžeme náskok preceňovať a musíme byť pripravení na každé stretnutie,“ dodal.

Hostia hrali od 88. min bez vylúčeného Garetha Barryho, ktorý sa z trávnika porúčal po druhej žltej karte po faule na strelca jediného gólu zápasu Williana.

Táto červená karta sa nepozdávala kormidelníkovi Evertonu Robertovi Martínezovi: „Dať Barrymu druhú žltú kartu len na základe reakcie domácich hráčov, to je smutné. Stáva sa to, žiaľ, opakovane. Dúfam, že to niekto začne riešiť.“ Vylúčenie odštartovalo potýčku, v nej bol najaktívnejší srbský obranca Ivanovič – súpera Jamesa McCarthyho najprv chytil pod krkom a potom ho hlavou udrel do zátylku.

„Čo vyviedol Ivanovič, bolo zlé. Silno držal McCarthyho pod krkom a ešte ho aj udrel. Pritom náš hráč vôbec nereagoval. Pokiaľ chceme byť spravodliví, mala nasledovať červená karta. Je jasné, že správanie hráčov Chelsea ovplyvnilo rozhodcu,“ reagoval pre BBC Martínez na fakt, že Ivanoviča hlavný arbiter Jonathan Moss nijako nepotrestal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #FC Everton #José Mourinho #Chelsea FC