Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lampard nemá zmluvu s New Yorkom, v Manchestri City nehosťuje

Frank Lampard má riadnu zmluvu s Manchestrom City a je bez formálnych záväzkov voči klubu New York City FC, za ktorý mal podľa pôvodných plánov nastúpiť od začiatku sezóny severoamerickej futbalovej MLS.

09.01.2015 11:41
Frank Lampard Foto: ,
Júl minulého roka: Frank Lampard pózuje v New Yorku v drese miestneho City FC. Sezónu však napokon dohrá v Manchestri.
debata

Zamotanú situáciu okolo anglického stredopoliara objasnilo vedenie Premier League. Nie je teda pravda, že Lampard podpísal s nováčikom MLS kontrakt na dva roky, ani že v Manchestri City je iba na hosťovaní. O zmluve už v júli minulého roka referoval New York City FC.

Dlhoročný kapitán FC Chelsea Lampard si pôvodne mal v Manchestri City iba krátiť čas do marcového začiatku ročníka MLS, ale 31. decembra klub oznámil, že na základe predĺženia zmluvy zostane do konca sezóny Premier League.

Vedenie MLS potvrdilo, že Lampard nepodpísal zmluvu s NYCFC, ale so City Football Group, čo je organizácia zastrešujúca kluby vo vlastníctve šejka Mansúra z Abú Zabí. Záležitosť preverila aj Premier League a zistila, že neprišlo k porušeniu pravidiel.

„Frank Lampard je do konca sezóny 2014/15 registrovaný ako hráč Manchestru City. Premier League získala od Manchestru City záruky, že medzi klubom alebo City Football Group nie je žiadna dohoda s New York City FC ohľadom hráča,“ vyhlásila Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Frank Lampard #New York City FC