Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes si vychutnal triumf nad FC Barcelona, Ronaldo opäť lámal rekordy

David Moyes zažil v nedeľu večer na lavičke Realu Sociedad San Sebastián v 17. kole najvyššej španielskej futbalovej súťaže nečakané víťazstvo.

05.01.2015 13:04
David Moyes Foto: ,
Tréner David Moyes so šálom svojho zamestnávateľa zo San Sebastiánu.
debata (1)

Jeho zverenci na domácom trávniku zdolali hráčov FC Barcelona 1:0. Rozhodujúci moment stretnutia nastal už v druhej minúte, vlastným gólom sa oň postaral ľavý obranca „Barcy“ Jordi Alba. V nadstavenom čase druhého polčasu síce vyrovnal brazílsky kanonier Neymar, no rozhodcovia jeho presný zásah neuznali. Katalánci nevyužili šancu dostať sa na čelo Primera División, ktorú im ponúkol Real Madrid. „Biely balet“ v nedeľu podľahol vo Valencii 1:2.

San Sebastián sa stal od FC Sevilla v sezóne 2006/2007 prvým mužstvom La Ligy, ktorý v jednom ročníku dosiahol domáce víťazstvá nad triom Real Madrid, Atlético Madrid a FC Barcelona. Päťdesiatjedenročný škótsky kouč David Moyes tento úspech pripisoval najmä pevnej defenzíve Baskov. „Som šťastný, bol to ťažký a dôležitý zápas. Poctivo sme bránili a pevná defenzíva je podstatnou súčasťou futbalu. Bez nej nemôžete pomýšľať na dobrý výsledok. Naša obranná hra postavila základ pre zisk troch bodov. Samozrejme, že by sme radi držali loptu častejšie, ale proti Barcelone je to nesmierne náročné. V tomto ohľade sa môžeme ešte zlepšiť, ale rád by som vyzdvihol tímového ducha,“ citoval server eurosport.yahoo.com bývalého trénera Prestonu, Evertonu a Manchestru United.

Kormidelník Kataláncov Luis Enrique nechal pred začiatkom duelu na lavičke hviezdne duo Lionel Messi – Neymar. Obaja zasiahli do priebehu v druhom dejstve. Po zimnej pauze sa totiž do kádra vrátili až v piatok. „Nemyslím si, že nám to uľahčili. V Barcelone sú len skvelí futbalisti, nemôžu však podať vrcholný výkon v každom jednom stretnutí. Najdôležitejšie súboje na nich čakajú v ďalšom pokračovaní sezóny a Luis Enrique učinil citlivé rozhodnutie,“ dodal David Moyes.

Messi pre žalúdočné problémy nastúpil až na druhý polčas. „Šetril som ho z preventívnych dôvodov, keďže sa práve vrátil z dovolenky,“ vysvetlil tréner Luis Enrique.

Cristiano Ronaldo strelil 88. ligový gól v... Foto: Reuters, MIGUEL VIDAL
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo strelil 88. ligový gól v drese futbalistov Realu Madrid na trávnikoch súperov.

Ronaldo má ďalší rekord Realu, v lige dal najviac gólov vonku

Premenený pokutový kop v 14. min nedeľného stretnutia na trávniku Valencie bol pre Cristiana Ronalda v poradí 88. ligovým gólom v drese futbalistov Realu Madrid na trávnikoch súperov, čo znamená nový rekord v histórii kráľovského veľkoklubu.

Dvadsaťdeväťročný Portugalčan v tejto štatistike o jeden presný zásah predstihol bývalého španielskeho kanoniera Raúla. Realu však Ronaldova „trefa“ do čierneho nestačila ani na bod, prehral 1:2. Rodák z Funchalu na Madeire nastrieľal za „biely balet“ v 180 vystúpeniach v Primera División ohromujúcich 203 gólov. Informoval web Inside Spanish Football.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #David Moyes #Primera Division #fc barcelona #San Sebastián