Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Belehrade vyčíňali fanúšikovia, jednu osobu hospitalizovali

Tradičné strety medzi fanúšikmi belehradských futbalových klubov Crvenou zvezdou a Partizanom si opäť vyžiadali zranenia.

29.10.2014 20:53
Grécko, svetlice, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pred stredajším zápasom Partizanu s OFK Belehrad si to v uliciach v okolí štadióna „rozdali“ fanúšikovia oboch znepriatelených klubov. V nemocnici skončila jedna osoba. Polícia zatkla muža, ktorý je podozrivý zo streľby. Hospitalizovaný človek, ktorý je priaznivcom Partizanu, neutrpel zranenia strelnou zbraňou a jeho stav je stabilizovaný. Príslušníci polície zatkli aj ďalších sedem ľudí.

V Srbsku sú podobné výtržnosti počas futbalových stretnutí bežné. Naposledy musel medzištátne stretnutie medzi domácim národným výberom a Albánskom 14. októbra hlavný rozhodca Martin Atkinson prerušiť pred koncom prvého dejstva pre potýčku medzi domácimi priaznivcami a albánskymi hráčmi, ktorú vyvolala nacionalistická vlajka „Veľkého Albánska“ s menami revolučných vodcov. Tá sa vznášala nad štadiónom zavesená na diaľkovo ovládanej kvadrokoptére.

Európska futbalová únia (UEFA) skontumovala spomenutý nedohraný belehradský zápas v I-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska 3:0 v prospech domáceho tímu. Srbi si však do tabuľky nepripíšu tri body, rozhodla kontrolná, etická a disciplinárna komisia UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Crvena Zvezda Belehrad #Partizan Belehrad