Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Van Gaal verí, že Chelsea ešte doženie. Už som to niekoľkokrát dokázal, tvrdí

Tréner Manchestru United Louis van Gaal stále verí, že so svojimi futbalistami dokáže v anglickej lige dohnať vedúcu Chelsea, hoci v pondelňajšej dohrávke "Červení diabli" len remizovali 2:2 s West Bromwichom. Holandský kouč si vraj môže dovoliť byť arogantný, pretože už v minulosti desaťbodovú stratu stiahol.

21.10.2014 11:46
Louis van Gaal Foto: ,
Napätý Louis van Gaal na lavičke Manchestru United.
debata

„Dokážeme dohnať Chelsea? Je to možné, ale ťažko povedať. Môžete o mne pokojne hovoriť, že som arogantný, ale už som to v minulosti niekoľkokrát dokázal,“ povedal Van Gaal novinárom po zápase ôsmeho kola Premier League.

S výkonom svojho tímu proti WBA bol spokojný, hoci bod zachránil až v 87. minúte Daley Blind. „Odohrali sme najlepší zápas v sezóne, ale výsledok je nedostatočný. Mohli sme vyhrať, ale to sa v našom svete nepočíta,“ uviedol šesťdesiattriročný tréner, ktorý čaká na prvé vonkajšie víťazstvo v ročníku.

Manchester mal na štadióne Hawthorns väčšie držanie lopty a oveľa viac striel, ale v obrane niekoľkokrát chyboval a domáci skórovali z oboch svojich pokusov. „Musím byť šťastný, že sme si vytvorili veľa šancí a West Brom mal len dve. Tie sme súperovi ponúkli svojimi chybami, čo je škoda, pretože víťazstvo by pre nás znamenalo nový začiatok,“ ľutoval Van Gaal.

V tabuľke šiesty Manchester má pred sebou dva mimoriadne ťažké zápasy. Cez víkend ich čaká šláger s vedúcou Chelsea a v ďalšom kole manchesterské derby s majstrovským City. „Bude to niečo úplne iné. Je to neporovnateľné s West Bromwichom. Myslím, že Chelsea je iná úroveň, čo platí aj o City. Uvidíme, či ich dokážeme poraziť. Po týchto zápasoch vám poviem áno, či nie,“ dodal Van Gaal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal #Chelsea FC