Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kaká je najlepšie plateným hráčom MLS. Predstihol aj Beckhama

Brazílčan Kaká bude najlepšie plateným hráčom v histórii zámorskej futbalovej súťaže MLS. V Orlande City bude mať základný plat 6,6 milióna dolárov.

30.09.2014 09:24
Kaká Foto: ,
Kaká ešte v drese AC Miláno.
debata

S rôznymi kompenzáciami a bonusmi, ktoré sa menia z roka na rok, stúpnu jeho príjmy na 7 167 500 dolárov. Orlando bude od roku 2015 spoločne s New Yorkom City novým účastníkom súťaže. Výšku platov zverejnili v pondelok hráčske odbory.

Doterajší rekord vo výške zárobkov v MLS drží David Beckham, ktorý v Los Angeles Galaxy v minulosti dostával 6,5 milióna dolárov ročne. Doteraz najlepšie platený hráč súťaže Clint Dempsey zo Seattlu si „vykope“ 6,695 milióna dolárov, tretí v súčasnom rebríčku zárobkov je s 6,5 miliónmi Michael Bradley z Toronta.

Jeho spoluhráč Jermain Defoe dostane 6,18 milióna. Z amerických reprezentantov, ktorí sa dohodli s klubmi MLS na zmluvách po MS 2014, získal najviac Jermaine Jones, ktorý v New England má základný plat 3 milióny a jeho celkový príjem by mal dosiahnuť 3 252 500 dolárov. Obranca Liam Ridgewell po prestupe z West Bromwich Albion do Portlandu zarobí 1,2 milióna dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Kaká