Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Láska šla bokom. Lampard obral Chelsea o body

Prežil s ňou trinásť rokov. Stál pri nej v dobrom i zlom. Bola jeho životnou láskou. Predsa ju však zrazil na kolená. Napriek tomu, že Frank Lampard vyrastal v inom londýnskom klube, najvrúcnejší vzťah prechovával dlhé roky k Chelsea.

22.09.2014 16:04
Frank Lampard Foto: ,
Frank Lampard sa ospravedlňuje po strelenom góle.
debata (2)

Na Stamford Bridge prišiel z West Hamu United ako mladý chlapec. Mal len 23 rokov. Už po niekoľkých sezónach však bolo jasné, že pracovitý stredopoliar sa stane nielen hviezdou, ale i legendou štvornásobného anglického šampióna.

V jeho drese odohral 429 zápasov, nastrieľal 147 gólov. Slávnemu klubu pomohol k trinástim trofejám – vrátane troch titulov a triumfu v prestížnej Lige majstrov. Počas uplynulého leta však londýnskych fanúšikov šokoval. Upísal sa konkurenčnému Manchestru City, v ktorého drese nastúpil aj na víkendový zápas – s Chelsea. Navyše, päť minút pred koncom hosťujúcich priaznivcov rozosmutnil. Vyrovnal na konečných 1:1.

„Priznám sa, že v tom okamihu som márne hľadal slová,“ vravel pre Sky Sports 36-ročný futbalista, ktorý prejavil voči fanúšikom Chelsea rešpekt a z gólu sa netešil. Len sklonil hlavu a bez náznaku emócie nechal na seba naskákať spoluhráčov.

„Nerátal som s tým, že prídem na ihrisko a skórujem proti klubu, v ktorom som strávil trinásť nezabudnuteľných rokov. Bolo by však neprofesionálne, keby som si nerobil svoju prácu najlepšie ako viem,“ dodal Lampard, ktorý strelil v najvyššej anglickej súťaži gól už 39 tímom, čím stanovil nový rekord.

Napriek tomu, že Chelsea obral v šlágri 5. kola Premier League o dôležité dva body, odmenili ho londýnski fanúšikovia uznanlivým potleskom. „Bolo to naozaj emotívne. Rád by som sa im za to, že na mňa nezanevreli, poďakoval,“ odkázal bývalý anglický reprezentant.

Jeho výkon ocenil aj José Mourinho. Tréner Chelsea však odmietol Lampardov vzťah s Chelsea prirovnať k romantickej lovestory.

„Nenafukoval by som to. Frankovo obdobie v Chelsea sa skončilo, je hráčom Manchestru City. Neverím na príbehy plné vášne a lásky. Som pragmatik – v živote i vo futbale,“ uviedol portugalský kouč, ktorý vie, ako sa Lampard v nedeľu večer cítil.

Na Stamford Bridge sa vrátil vlani – po siedmich rokoch. Za ten čas vyzval svoj súčasný klub niekoľkokrát. Piskotu od fanúšikov Chelsea sa však nikdy nedočkal. „Fanúšikovia Chelsea nikdy nezabúdajú na ľudí, ktorí pre ich klub niečo urobili. V tom spočíva krása a výnimočnosť tohto klubu,“ objasnil Mourinho.

Rovnako zareagoval po záverečnom hvizde aj on. S Lampardom sa vyobjímal, poprial mu v ďalšej kariére veľa šťastia. Kto ho bude mať viac, ukáže záver sezóny. Jeden z nich sa možno bude tešiť zo zisku titulu. Bližšie má k nemu zatiaľ Chelsea, ktorá vedie tabuľku a pred City má päťbodový náskok.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Frank Lampard #Chelsea FC