Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda odchádza. Chelsea opúšťa jej najlepší strelec v histórii

Futbalovú Chelsea po 13 rokoch opúšťa záložník Frank Lampard. Najlepšiemu strelcovi v histórii klubu skončila zmluva a na Stamford Bridge už pokračovať nebude.

02.06.2014 21:34 , aktualizované: 21:51
Chelsea, Lampard Foto: ,
Frank Lampard.
debata

V pondelok to povedal agent tridsaťpäťročného anglického reprezentanta s tým, že o svojej ďalšej budúcnosti sa Lampard rozhodne po majstrovstvách sveta v Brazílii. Údajne má ponuky od 16 klubov.

Lampard prišiel do Chelsea v roku 2001 z iného londýnskeho celku West Hamu United za 11 miliónov libier. S klubom získal trikrát majstrovský titul a štyrikrát Anglický pohár, v roku 2012 mu pomohol k víťazstvu v Lige majstrov a vlani k triumfu v Európskej lige. Vo všetkých súťažiach nastrieľal za Chelsea celkom 211 gólov v 649 zápasoch.

„Keď som pred trinástimi rokmi prišiel do tohto skvelého klubu, neveril som, že budem mať také šťastie – odohral som veľa zápasov a dosiahol veľké úspechy,“ vyhlásil Lampard.

Podľa britského periodika The Independent by sa Lampard mal stať po Španielovi Davidovi Villovi ďalšou posilou klubu zámorskej súťaže MLS FC New York City.

Náhradou za Lamparda na Stamford Bridge sa podľa denníka Guardian môže stať španielsky reprezentant Cesc Fabregas z Barcelony. Niekdajší dlhoročný hráč Arsenalu by sa vrátil do Londýna po troch rokoch. Od katalánskeho celku má vraj súhlas k odchodu, prestupová čiastka by mala byť okolo 30 miliónov libier.

Lampard je ďalšou dlhoročnou oporou, ktorá v tíme trénera Josého Mourinha po sezóne bez trofeje končí. Nový angažmán si bude hľadať aj obranca Ashley Cole, ktorý obliekal dres Chelsea osem rokov. Naopak, kapitán John Terry pred necelým mesiacom podpísal s klubom novú ročnú zmluvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Frank Lampard #Chelsea FC