Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia vo Švédsku. Po hromadnej bitke pred zápasom zomrel fanúšik

Smrť fanúšika bola smutným dôvodom prerušenia zápasu 1. kola nového ročníka najvyššej švédskej futbalovej súťaže Allsvenskan medzi Helsingborgom a Djurgaardenom Štokholm.

30.03.2014 18:34
Slovensko - Bosna a Hercegovina Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

Fanúšik Djurgaardenu zomrel na následky poranenia hlavy pri hromadnej bitke oboch táborov, ktorá sa strhla polhodinku pred začiatkom zápasu. „Môžem potvrdiť, že jedna osoba zomrela v nemocnici v Helsingborgu Incident sa odohral v centre mesta na Karntrappan,“ povedala policajná hovorkyňa Ewa-Gun Westfordová pre server Fiorbollskanalen.

Keď sa prívrženci Djurgaardenu dozvedeli o smrti svojho 44-ročného kamaráta, vtrhli počas prvého polčasu na hraciu plochu a rozhodca Martin Hansson v 42. min predčasne ukončil zápas za stavu 1:1. Túto informáciu neskôr potvrdila aj polícia.

Futbalové zápasy vo Švédsku sú v ostatných rokoch často prerušované násilnosťami fanúšikov a incidentmi, ktoré ich sprevádzajú najmä v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky. Aj čerstvý prípad z Helsingborgu je dôkazom toho, že tieto problémy prerastajú Švédom cez hlavu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Djurgaarden Štokholm #násilie na štadiónoch