Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Řepka opäť v centre diania. Na Letnej zavinil góly, polícia vyšetruje stávky

Česká polícia prešetruje okolnosti prehry Českých Budějovíc na ihrisku Sparty Praha 1:3 v auguste 2012.

26.03.2014 14:44
debata
Tomáš Řepka v drese pražskej Sparty. Foto: SITA/AP, Tim Hales
Tomáš Řepka Tomáš Řepka v drese pražskej Sparty.

V stretnutí urobil obranca hostí a bývalý sparťan Tomáš Řepka dve veľké chyby, po ktorých inkasoval jeho tím dva z troch gólov. „Toto stretnutie bolo futbalovou asociáciou skutočne vyšetrované ako podozrivé a to v súvislosti s možným ovplyvnením výsledku z hľadiska stávok,“ cituje web iSport.cz policajného hovorcu Jaroslava Ibeheja.

Systém Sportradar vyhodnotil duel medzi Spartou a Českými Budějovicami ako podozrivý pre vysoký počet stávok na to, že v ňom padnú viac ako tri góly. O vyšetrovaní informuje český denník Hospodárske noviny. „Řepka nehrá dobre, to je fakt. Bol by som blázon, keby som povedal, že som s ním spokojný,“ vyhlásil po zápase vtedajší Řepkov tréner František Cipro. Skúsený stopér najskôr nezvládol akciu Kweukeho a Kadleca a v závere neustrážil afrického útočníka.

Řepka vyvoláva v českom futbale neustále rôzne kontroverzie. V jeho novej knihe Neuhýbam píše aj o svojich skúsenostiach s nekalým konaním v športe. „Korupcia vo futbale je a bude. Malé ryby sa chytia veľké plávajú ďalej,“ napísal Řepka, ktorý sa podľa vlastných slov trikrát stretol s korupciou.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #České Budějovice #Tomáš Řepka