Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šláger v Premier League. Rozbehnutý Arsenal vyzve Manchester United

Vedúci tím najvyššej anglickej futbalovej súťaže londýnsky Arsenal zavíta v šlágri 11. kola Premier League na ihrisko úradujúceho šampióna Manchestru United.

10.11.2013 11:07
Ramsey, Arsenal Foto:
Záložník Arsenalu Ramsey (vľavo) sa teší z gólu. Podarí sa mu skórovať aj v šlágri proti Manchestru United?
debata

Rozbehnutí „kanonieri“ sa pokúsia nadviazať na úspešný vstup do sezóny, v ktorej doteraz prehrali len v jedinom prípade. Naopak, „červení diabli“ chcú potvrdiť stúpajúcu formu. Zverenci Davida Moyesa neprehrali v ostatných štyroch ligových dueloch a v tabuľke sa posunuli na ôsmu pozíciu. Za vedúcim Arsenalom však stále zaostávajú o osem bodov.

Londýnčania neuspeli v ligovej súťaži len raz, hneď v úvodnom kole prehrali doma s hráčmi Aston Villy (1:3). „Nemáme sa čoho báť. United mali slabý vstup do sezóny, ale myslím si, že už je to za nimi a sú na lepšej vlne. Dosiahli niekoľko pozitívnych výsledkov a získali späť sebadôveru. Lenže my si veríme. Na ihriskách súperov sa nám darí. Verím, že to potvrdíme aj na Old Trafforde,“ vyhlásil waleský stredopoliar Arsenalu Aaron Ramsey, ktorý dal v tomto ročníku už jedenásť gólov v súťažných dueloch.

Dvadsaťnásobný anglický šampión Manchester United neprehral osem zápasov po sebe. V stretnutiach proti ašpirantom na zisk ligového primátu však získal len jediný bod. S mestským rivalom Manchestrom City prehral 1:4, v Liverpoole neuspel 0:1 a s FC Chelsea remizoval doma 0:0.

„Zatiaľ sa nám nedarí to, čo v minulosti zdobilo tento tím – konzistentne dosahovať kvalitné výsledky. A to nehovorím len o stretnutiach proti náročným súperom. Je čas dupnúť na plyn. Je to absolútne nevyhnutné, ak chceme zostať v hre o titul. Arsenal má síce dobrú formu, ale my sme dostatočne pripravení na túto výzvu,“ vyhlásil stopér „červených diablov“ Rio Ferdinand. Zápas na Old Trafforde sa začne v nedeľu o 17.10 h SEČ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Arsenal Londýn