Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán Toni oprášil spomienky na zlaté časy

Pred siedmimi rokmi sa stal najlepším strelcom talianskej ligy. O dva roky na to kraľoval kanonierom v nemeckej bundeslige. Potom však prišiel veľký pád a z obávaného útočníka sa stal nechcený hráč, ktorý v žiadnom klube nevydržal dlhšie ako sezónu.

25.08.2013 11:40
Luca Toni Foto: ,
Luca Toni.
debata

Luca Toni je však späť. Taliansky útočník dokázal cez víkend, že ani v 36 rokoch ešte nie je na odpis. V úvodnom kole Serie A strelil dva góly a nováčikovi z Verony pomohol k prekvapujúcemu víťazstvu nad slávnym milánskym AC (2:1). Majster sveta z roku 2006 tak Hellasu vystrieľal prvé víťazstvo medzi talianskou elitou po dlhých jesenástich rokoch. „Je pre nás rozhodujúcim hráčom,“ pochválil svojho zverenca Andrea Mandorlini.

Toni sa po prvý raz presadil po polhodine hry, keď vyrovnával na 1:1, osem minút po zmene strán strelil víťazný gól. Napriek tomu, že v celej lige patrí k najstarším hráčom, bojoval na ihrisku o každú loptu ako začínajúci mladík. „Je príkladom pre celé moje mužstvo. Bol ako lev, ktorý sa nikdy nevzdáva,“ vyzdvihol výkon takmer dvojmetrového dlháňa hosťujúci kouč Massilimiano Allegri.

Bývalý taliansky reprezentant zažil najlepšie roky kariéry v rokoch 2006 až 2008. V drese Fiorentiny nastrieľal v jednej sezóne 31 gólov, Bayernu pomohol o dva roky neskôr k titulu 24 presnými zásahmi. Potom sa však dostal do hernej i streleckej krízy a na čas ho Mníchovčania dokonca preradili do B-mužstva. V posledných troch rokoch vystriedal päť klubov (AS Rím, FC Janov, Juventus Turín, Al Nasr, Fiorentina), no v žiadnom sa neuchytil.

S Veronou sa dohodol počas tohto leta na jednoročnej zmluzve a zdá sa, že urobil dobre. „Pre chvíle, ako sú tieto, sa oplatí žiť,“ vyhlásil po zápase pre klubovú stránku hrdina Toni.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #AC Miláno #toni #verona