Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ak stojí Bale sto miliónov, Matič polovicu, tvrdí Kežman

Bývalý srbský futbalový útočník Mateja Kežman sa pochvalne vyjadril na margo svojho krajana a bývalého hráča MFK Košice Nemanju Matiča, ktorý momentálne pôsobí v portugalskom klube Benfica Lisabon.

15.08.2013 14:07
Nemanja Matič Foto:
Nemanja Matič ešte v drese MFK Košice.
debata

Viceprezident srbského klubu FK Vojvodina si na porovnanie kvalít 25-ročného stredopoliara „zavolal“ obletovaného waleského reprezentanta Garetha Bala z Tottenhamu Hotspur. „Ak Gareth Bale stojí 100 miliónov eur, Matič má hodnotu minimálne 50 miliónov,“ vyhlásil 34-ročný Kežman v rozhovore pre portugalský denník A Bola. „Je len veľmi málo hráčov, ako je Matič. Nemanja je vysoký, má dobrú techniku a predpoklady na to, aby zažiaril v jednej z popredných európskych súťaží. Je fantastický,“ dodal bývalý hráč PSV Eindhoven, FC Chelsea či parížskeho Saint-Germain.

Nemanja Matič, ktorý pôsobil v Košiciach v rokoch 2007 – 2009, má v platnej zmluve s Benficou klauzulu, podľa ktorej musí uchádzač o Srbove služby zaplatiť pre získanie hráča odstupné 42 miliónov eur. V Benfice Lisabon pôsobí aj Nemanjov mladší brat Uroš, ktorý po skončení súťažného ročníka 2012/2013 zamieril do Portugalska z MFK Košice.

debata chyba
Viac na túto tému: #bale #kežman #nemanja matič #mfk košice #benfica lisabon