Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédsky mladík si spracoval loptu na hrudi a prepichol pľúca

Po spracovaní lopty na hrudi prepichutné pľúca. Takéto kuriózne, ale aj nebezpečné zranenie priniesol sobotňajší zápas švédskej futbalovej ligy medzi Elfsborgom a Kalmarom (1:0).

11.08.2013 13:45
Simon Hedlund Foto: ,
Švédsky futbalový reprezentant do 21 rokov Simon Hedlund.
debata (1)

Zo súboja odohrali niečo vyše polhodinky, keď si domáci krídelník Simon Hedlund začal sťažovať na bolesti v hrudi a problémy s dychom. Stalo sa to krátko po tom, čo si na tejto časti tela spracoval loptu. Po krátkom ošetrení sa vrátil späť na ihrisko, ale len na niekoľko minút.

V 42. min bol vystriedaný a vzatý do nemocnice na pozorovanie. Tam lekári zistili, že švédsky mládežnický reprezentant má prepichnutú časť pľúc.

"Vo futbale som sa s takýmto typom zranenia nikdy predtým nestretla, je to typickejšie pre hokej,“ vravela fyzioterapeutka Elfsborgu Susanne Malbyová pre internetový portál denník Expressen. "Ak by sme ho neposlali do nemocnice, mohol u neho nastať kolaps. Teraz je však mimo nebezpečenstva aj trvalého poškodenia organizmu,“ dodala.

Mladého futbalistu prišla ešte v sobotu večer podporiť do nemocnice jeho rodina. Jeho stav sa zlepšil, ale o prepustení domov je predčasné hovoriť.

"Musíme čakať, ako sa situácia vyvinie a potom sa uvidí,“ skonštatovala fyzioterapeutka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Simon Hedlund #prepichnuté pľúca