Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FC Liverpool rozdal zamestnancom zoznam zakázaných slov

Anglický futbalový veľkoklub FC Liverpool, za ktorý hráva aj slovenský obranca Martin Škrtel, rozdal zamestnancom zoznam zakázaných slov. Formulár sa objavil na sociálnej sieti Twitter.

31.07.2013 16:06
Mark Halsey, Jonjo Shelvey, červená Foto:
Obrazne červenú kartu môžu uvidieť aj tí zamestnanci FC Liverpool, ktorí si nedajú pozor na jazyk.
debata

Vedenie klubu odporučilo dokument iba zamestnancom. Na futbalistov sa oficiálne vzťahujú pravidlá korektného správania anglickej Futbalovej asociácie.

„Liverpool pokračuje v snahe bojovať so všetkými formami diskriminácie. Súčasťou tohto boja je aj vzdelávací program pre ľudí z celého klubu,“ uviedol podľa webu denníka Independent jeden z autorov dokumentu Rishi Jain.

Zoznam zakázaných slov majú dostať všetci stáli i dočasní zamestnanci klubu, ktorí sa dostávajú do kontaktu s verejnosťou. Slová sú rozdelené do štyroch základných oblastí: rasa/náboženstvo, sexuálna orientácia, pohlavie a zdravotné postihnutie. Medzi zakázané výrazy patria aj slovíčka ako cigán, neger, prostitútka, gay, slečinka, miešanec, trpaslík, kripeľ, retard…

„Snažíme sa vymiesť všetky formy diskriminačného chovania na ihrisku i mimo neho. Vždy je potrebné chápať celý kontext vyjadrení, ale nižšie sú uvedené príklady niektorých slov, ktoré stoja za povšimnutie. Väčšinou sú to urážlivé slová a tento klub ich považuje za neakceptovateľné,“ uvádza sa v dokumente.

debata chyba
Viac na túto tému: #liverpool #zakázané slová