Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obdivovateľ Mussoliniho povedie Sunderland, v klube to vrie

Kontroverzný Talian Paolo Di Canio sa stal novým trénerom futbalistov anglického Sunderlandu. Nahradil Martina O'Neilla, ktorého prepustili po sobotňajšej prehre 0:1 s Manchestrom United.

01.04.2013 10:24
Di Canio Foto: ,
Di Canio povedie Sunderland.
debata (1)

Tím amerického majiteľa Ellisa Shorta je po víkende len bod na čiarou zostupu. Štyridsaťštyriročný Di Canio viedol do februára treťoligový Swindon Town. Temperamentný bývalý hráč Celticu Glasgow, Sheffield Wednesday, West Ham United či Charltonu Athletic sa v nedeľu večer stretol s vedením Sunderlandu a dohodol na spolupráci.

„Sunderland AFC potvrdzuje, že sa dohodol na spolupráci s Paolom Di Caniom a na zmluve na 2,5 roka,“ píše sa v klubovom stanovisku.

Rozhodnutie prepustiť 61-ročného O'Neilla v nedeľu kritizovali tréneri Liverpoolu a Aston Villy Brendan Rodgers a Paul Lambert. „Bolo to pre mňa prekvapenie. Ak prepustia niekoho ako Martin O'Neill, potom je to na zamyslenie. Sunderland síce prežíva náročné obdobie, ale stále je to prvotriedny tréner,“ povedal Rodgers. „Ostal som v šoku, keď som sa dozvedel o kroku vedenia Sunderlandu. Myslím si, že každého to prekvapilo. Nebola to pre mňa príjemná správa,“ tvrdil Lambert.

Na protest proti vymenovaniu Di Cania odstúpil z funkcie viceprezidenta bývalý minister zahraničných vecí Veľkej Británie David Miliband. Nepáči sa mu obdiv trénera k bývalému talianskemu diktátorovi Benitovi Mussolinimu.

„Želám Sunderlandu v budúcnosti všetko dobré. Vzhľadom na politické názory nového trénera si myslím, že musím odstúpiť,“ povedal Miliband.

1 debata chyba