Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nervózne korzické derby. Päť červených kariet a bitka v závere

Na Korzike boli v sobotu futbalové manévre. Derby najvyššej francúzskej súťaže medzi Bastiou a Ajacciom prinieslo tesné víťazstvo domácich 1:0, ale aj päť červených kariet.

03.03.2013 11:04
Bastia - Ajaccio Foto: ,
Na anrchívnom zábere brankár Bastie Mickael Landreau úplne vpravo.
debata

Bastia zvíťazila vďaka presnej hlavičke Toifiloua Maoulidu zo 47. min, ale záver zápasu nemal s futbalom nič spoločné. Keď v druhej minúte nadstaveného času kenský útočník Ajaccia Dennis Oliech zasiahol kopačkou brankára domácich Mickaela Landreaua, vyslúžil si červenú kartu, ale vyvolal aj vášne, ktoré prerástli do hromadných potýčok.

Do štuchaníc sa zapojil aj hosťujúci Benjamin André a dvojica hráčov Bastie Jérome Rothen a Florian Thauvin. Všetci putovali predčasne pod sprchy a napodobnili Matthieua Chalmého z Ajaccia, ktorý videl červenú kartu už o desať minút skôr.

Zaujímo vyznieva fakt, že na Korzike rozdal hlavný rozhodca viac červených kariet ako žltých (5:4). V neúplnej tabuľke po 27. kole patrí Bastii trinásta a Ajacciu štrnásta pozícia s rozdielom jedného bodu.

„Nechcem sa veľmi vyjadrovať k tomu, ako rozhodca posúdil záver zápasu. Myslím si však, že ak by Oliech nefauloval nášho brankára, žiadne ďalšie incidenty by sa neudiali,“ citujú francúzske médiá trénera Bastie Frédérica Hantza.

Nervózny záver derby na Korzike.
debata chyba