Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skončí vo väzení?! Šialený fanúšik napadol brankára Sheffieldu

Brankár Chris Kirkland zo Sheffieldu Wednesday bol napadnutý v zápase druhej anglickej ligy fanúšikom hosťujúceho Leedsu. Muž, ktorý prenikol na ihrisko, udrel bývalého anglického reprezentanta do tváre a zrazil ho na zem.

20.10.2012 13:00
Chris Kirkland Foto:
Šialenec útočí na Chrisa Kirklanda.
debata (1)

Fanúšik vbehol na trávnik v 77. minúte na oslavu vyrovnávajúceho gólu Leedsu na 1:1, ktorý krátko predtým Kirkland inkasoval. Bývalý gólman Liverpoolu a Wiganu, ktorý si v roku 2006 pripísal jeden štart za anglickú reprezentáciu, po ošetrení zápas dochytal.

„Fanúšikovia Leedsu by odteraz mali mať zakázané cestovať na stretnutia. Mali by byť tvrdo potrestaní. Bol to skvelý zápas a namiesto toho sa tu musíme baviť o odporných zvieratách,“ nebral si pred ústa servítky tréner Wednesday Dave Jones, na ktorého adresu priaznivci Leedsu skandovali v priebehu duelu urážlivé slogany. Navyše hádzali na trávnik fľaše.

Útok na brankára Sheffieldu

Aj preto Jonesa naštvalo, že hosťujúci kouč Neil Warnock poslal svojich hráčov po zápase poďakovať fanúšikom. „Z toho som úplne rozzúrený. Za čo im ďakujú? Za to, že zničili štadión a zbili môjho brankára?“

Warnock však zo správania priaznivcov svojho tímu šťastný nebol. „Bola to strašná hanba. Mali by toho chlapa dostať, odsúdiť ho a posadiť do väzenia. Keď niečo také vidím, nie som pyšný na to, že som trénerom Leedsu,“ povedal.

Šialenec útočí na Chrisa Kirklanda. Foto: Sky Sports
Chris Kirkland Šialenec útočí na Chrisa Kirklanda.

Kouč Sheffieldu Jones by považoval za adekvátny trest pre výtržníka doživotný zákaz vstupu na všetky trániku na Britských ostrovoch, denník Daily Mail zasa apeluje aj na orgány moci, aby tiežfanúšik skončil dokonca za mrežami.

O tom, že Angličania by s týmto nemali najmenší problém, svedčí už jav z roku 2002. Keď vtedy napadol fanúšik Birminghamu brankára Aston Villy Petra Enckelmana, dostal štyri mesiace vo väzení natvrdo.

Viete si niečo podobné predstaviť aj na Slovensku?

1 debata chyba