Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Besiktas ponúka za Saparu 2,5 milióna eur

Turecký futbalový veľkoklub Besiktas Istanbul hľadá stredopoliara a ponúka Rosenborgu Trondheim 23 miliónov nórskych korún (v prepočte 2,5 milióna eur) za slovenského tvorcu hry Marka Saparu. Tvrdia to viaceré médiá z krajiny polmesiaca, napríklad denník Hürriyet.

21.01.2009 10:39
Marek Sapara Foto:
Marek Sapara.
debata

Škandinávske zdroje pohotovo pripomínajú, že v kádri Besiktasu je Filip Hološko. Práve tento útočník mal svojho kolegu z reprezentácie SR odporučiť. Dvadsaťšesťročný bývalý hráč Košíc a Ružomberka Sapara, ktorý sa zotavuje po decembrovej operácii ľavého kolena, by vraj v Istanbule zarábal 750 000 eur ročne.

„O žiadnej ponuke som nepočul. Teraz je obdobie kadejakých chýrov, z ktorých 95 percent nemá reálny základ,“ vyhlásil športový riaditeľ Rosenborgu Erik Hoftun.

Trondheimskí sú do soboty 24. januára na sústredení na Kanárskych ostrovoch a naposledy podľahli – bez Saparu na ihrisku – v prípravnom zápase Šachťoru Doneck 1:2. Internetová stránka klubu v tejto súvislosti publikovala fotografiu slovenského ofenzívneho záložníka v debate s niekdajším rozhodcom FIFA Ľubošom Micheľom, teraz šéfom medzinárodného oddelenia spomenutého ukrajinského klubu.

Vedenie trondheimského mužstva údajne pripravuje pre Saparu špeciálnu – doživotnú zmluvu. „Hovorili o tom, že by si ma chceli nechať navždy, ale zatiaľ som kontrakt nevidel a nikto mi ani nepovedal niečo o detailoch. Uvažujem aj nad prípadným odchodom, ale zatiaľ je predčasné čokoľvek rozprávať. V prvom rade sa chcem dať zdravotne do poriadku,“ povedal nedávno Sapara.

debata chyba