Weiss: Je to druhý najšťastnejší deň v mojom živote

SITA | 25.06.2010 07:32
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. prežil vo štvrtok 24. júna druhý najšťastnejší deň vo svojom živote. V johannesburskom Ellis Parku sa jeho zverencom podarilo podvečer v stretnutí vynikajúcej úrovne zdolať v záverečnom dueli základnej F-skupine majstrovstiev sveta Taliansko najtesnejším rozdielom 3:2 a zabezpečiť si postup do osemfinále.

„Mužstvu som veril a budem mu veriť aj v budúcnosti. Bol to vynikajúci zápas plný emócií a krásnych akcií. Myslím si, že to bol jeden z najkrajších zápasov na šampionáte. Ukázali sme veľa našej kvality a odvahy smerom dopredu, veľa fantastických výkonov smerom dozadu. Boli sme kompaktní a Talianom sme dovolili len málo šancí. Ku koncu sme boli pod tlakom, lebo sú to majstri sveta a vedia hrať futbal. Ale postúpili sme a to je krásne,“ povedal po stretnutí Weiss.

Najmladší zo všetkých 32 trénerov účastníkov MS 2010 potvrdil, že to bol najlepší výkon Slovenska pod jeho vedením. „Hrali sme proti majstrom sveta a dali sme im tri góly. Dlhodobo si nepamätám, kedy naposledy dostali Taliani tri góly. Bol to favorit našej skupiny, hoci ja som už dávnejšie hovoril, že pre mňa je ešte väčším favoritom Paraguaj. Tieto slová sa potvrdili. Nám sa splnil sen, ktorý sme všetci snívali. Málokto mu veril, ale ja som veril a verím naďalej,“ skonštatoval 45-ročný bratislavský rodák. „Verím, že všetci Slováci sú teraz veľmi šťastní. Bol to pre nás skvelý zápas. Boli sme pod veľkým tlakom, ale dobre sme sa na tento duel pripravili. Po narodení môjho syna je to druhý najšťastnejší deň v mojom živote. Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom na Slovensku a tiež tým, ktorí sem za nami prišli do Afriky. Som veľmi hrdý na svoj tím.“

Slovenský tréner priznal, že ostatné dni pre neho neboli vôbec jednoduché. „Dlho som rozmýšľal nad základnou jedenástkou a moju myseľ zamestnával aj môj vzťah s novinármi. Ale to je život. Teraz sme všetci šťastní. Môžeme oslavovať, ale potom sa už musíme sústrediť na ďalší zápas. Musíme ostať nohami na zemi a rozanalyzovať si všetky veci. Vždy sa chybička nájde, ale teraz tam bolo toľko kvality smerom dopredu, že sme si vytvorili množstvo šancí. Málokto si proti Talianom dokáže vyprodukovať také množstvo príležitostí. Radujme sa dnes všetci spolu,“ dodal tréner.