Permanentkári si už lístky na Chelseu nakúpili

jal | 04.09.2010 14:30
Žilina, vstupenky, predaj Foto: ,
Predaj lístkov na Chelsea v Žiline.
Majitelia permanentiek futbalového klubu MŠK Žilina si rozobrali vstupenky na zápas Ligy majstrov proti FC Chelsea za necelé dva dni.

Vstupenky sa začali predávať vo štvrtok na obed a v piatok už boli vypredané. Od soboty si môžu lístky kupovať majitelia klubových kariet. Takto by sa malo predať takmer 5-tisíc miest. Voľný predaj najdrahších vstupeniek na premiérový duel v skupinovej fáze Ligy majstrov s anglickým veľkoklubom sa má začať v stredu.

Permanentkári si brali zvýhodnené lístky po 50 eur. Csaba Biricz z Martina plánoval nakúpiť vstupenky aj pre kamarátov z východného Slovenska.

„Za 50 eur sa to dá. Aj kamaráti z východu by prišli, takže na permanentky zoberiem lístky aj im. Povedali, že keby to bolo 100 alebo 150 eur, tak to by už nešli,“ uviedol. Hodinu a pol si počkal v rade na vstupenku Žilinčan Milan Macek. Okrem vstupenky za 50 eur využil možnosť dokúpiť ďalšiu za 100 eur pre známeho.

„Mne to za ten zápas stojí a verím, že aj ten, kto odo mňa zoberie lístok za 100 eur, že aj tomu sa to oplatí. Permanentkári majú výhody, horšie sú na tom tí, ktorí nemajú permanentky a klubové karty, tí sú znevýhodnení až príliš,“ povedal na margo kritizovaných vysokých cien, ktoré šplhajú až k sume 600 eur.

Najmä pre mladších fanúšikov je však aj cena 50 eur vysoká.

„Nepôjdem na zápas,“ zhodnotil Peter Ďungel z Nededze. Takto sa rozhodli zrejme aj ďalší a lístky si síce za 50 eur kúpili, ale ich ďalej predajú za vyššiu cenu. „Ja sa síce stotožňujem s tými fanúšikmi, ktorí nejdú na futbal, ale ja jednoducho ten zápas chcem vidieť. Pre mňa nie je problém dať 50 eur, ale viem, že značná časť toho kotla, ktorý chodí fandiť, má vek okolo 17 až 23 rokov a väčšina sú študenti, pre ktorých je aj 50 eur dosť. Ani sa im nečudujem, ak na zápas nepôjdu alebo že si kúpia lístok a potom ho drahšie predajú a budú mať na vstupenku na zápas so Spartakom Moskva alebo Olympique Marseille,“ uzavrel 33-ročný Peter zo Žiliny.