Bol to gól, alebo nebol? Slávne El Clásico spestril kontroverzný moment, Barcelončania zúrili

Športweb | 22.04.2024 12:20
Andrij Lunin Foto:
O kontroverzný moment slávneho El Clásica sa postaral ukrajinský brankár Realu Madrid Andrij Lunin.
Päť gólov, veľká dráma, prvotriedny futbal. No po nedeľnom španielskom El Clásicu medzi Realom Madrid a FC Barcelona sa rieši predovšetkým kontroverzný moment z 27. minúty.

Barcelona, ktorá ostro sledované derby na pôde Realu Madrid prehrala 2:3 po góle Juda Bellinghame v nadstavenom čase, sa cíti poškodená. „Toto bol nefér zápas,“ zúril po zápas tréner katalánskeho veľkoklubu Xavi.

Jeho mužstvo sa dostalo do vedenia po hlavičke Christensena, potom vyrovnal z penalty Vinicius Junior. Za stavu 1:1 zakrútil center na prednú žrď hosťujúci Lamine Yamal, brankár Realu Andrij Lunin podľa hostí vyrazil loptu už za bránkovou čiarou.

Z niektorých televíznych záberov sa môže zdať, že lopta naozaj čiaru prešla. No hlavný rozhodca aj systém VAR sa zhodli, že nie. Pozrite si kontroverznú situáciu:

„Je hanba, že nemáme technológiu bránkovej čiary! Pokiaľ chceme byť najlepšou ligou na svete, musíme v tomto zmysle napredovať. Zápas nebol fér. Evidentne. Nejde nikoho takto klamať, a už vôbec nie fanúšikov,“ hneval sa rozčarovaný Xavi.

Zatiaľ čo anglická Premier League tzv. goal-line technology má, La Liga nie. Funguje pritom jednoducho – pokiaľ lopta prejde celým objemom bránkovú čiaru, hlavnému rozhodcovi sa rozvibrujú hodinky.

„Toto je hanba pre futbal, nemám slov. V tomto svete je toľko peňazí, ale nie sú prostriedky na to najdôležitejšie,“ vyjadril sa nahnevaný brankár Barcelony Mar-Andre ter Stegen.

Dávid Hancko Čítajte viac Túži po ňom Neapol, teší sa z trofeje: Nemôže si ma kúpiť veľa klubov, tvrdí Hancko

Nemecký brankár okrem pokutového kopu vyťahoval loptu zo siete v 73. minúte, keď ho zblízka prekonal Lucas Vázquez. V nadstavenom čase bol ter Stegen krátky na dorážku Juda Bellinghama, ktorý zariadil víťazstvo Realu.

20-ročný Angličan sa stal prvým hráčom Realu od roku 2007, ktorý skóroval v prvých dvoch zápasoch El Clásica proti Barcelona. Gól najdrahšej predsezónnej posily bieleho baletu, ktorá prišla na Santiago Bernábeu z Dortmundu za 103 miliónov eur, navyše Real priblížila k titulu. Šesť kôl pred koncom La Ligy má na druhú Barcelonu náskok 11 bodov.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...