Prestížny web o Slovákoch: Požehnaný žreb, neuveriteľný Calzona. Aké nám dáva šance na EURO?

Pravda | 22.11.2023 19:01
822831474 Foto:
Prácu Francesca Calzonu si všimli aj v zahraničí.
Majstrom Európy sa stane Francúzsko po finálovom víťazstve nad Portugalskom. Takúto prognózu zverejnil prestížny portál goal.com, ktorý sa pozrel aj na šance všetkých doteraz známych 21 účastníkov finálového turnaja v Nemecku.

Okrem toho sa snažil zdôvodniť aj príčiny toho, prečo konkrétna reprezentácia uspela v kvalifikačných bojoch. A neobišiel ani slovenskú reprezentáciu.

„Povedzme si úprimne, Slovensko malo požehnaný žreb o čom svedčí aj fakt, že ich najväčším konkurentom na druhé miesto v skupine J bolo Luxembursko,“ napísal goal.com.

Pri úspešnej ceste na šampionát neopomenul prácu kormidelníka národného tímu. „Taliansky tréner Francesco Calzona od svojho nástupu v novembri 2022 odviedol neuveriteľnú prácu.“

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Postup Slovenska na ME? Lepšie plakať v Mercedese, ako sa smiať v autobuse

Britský web nevidí Slovákov v osemfinále šampionátu, nakoľko tvrdí, že obsadia nepostupové 17. miesto. „Hoci je nepravdepodobné, že by káder Slovenska vyvolal strach u niektorého zo súperov, má dvoch špičkových hráčov: Obrancu Paríža St. Germain Milana Škriniara a stredopoliara Neapola Stanislava Lobotku,“ skonštatoval s tým, že nedostatok palebnej sily vyjde reprezentáciu v Nemecku draho.

Slovensko by tak v konečnom hodnotení predstihlo štyroch konkurentov. Až posledné, 21. miesto, sa ušlo českej reprezentácii, o priečku vyššie by malo skončiť Srbsko, ďalej Švajčiarsko (19. miesto) a Slovinsko (18. miesto).

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...