Českým futbalom otriasa incident. Šéf klubu vtrhol po zápase do šatne rozhodcov, vulgárne im nadával

Pravda | 16.05.2023 13:29
757120429 Foto: ,
Zdeněk Grygera (druhý sprava) komunikuje s rozhodcami.
Generálny manažér futbalistov Zlína Zdeněk Grygera si neudržal nervy na uzde. Po víkendovej prehre na ihrisku Teplíc 1:2 mal ťažké srdce na rozhodcov.

Najskôr mal vojsť do ich šatne, kde im nadával a neskôr sa údajne snažil dostať aj do vozidla, v ktorom bola réžia systému VAR.

Dôvodom hnevu mal byť podľa portálu idnes neuznaný gól Libora Kozáka, ktorý podľa rozhodcov zahral rukou.

Zakaria Aboukhlal Čítajte viac Odmietol si obliecť dres s dúhovým číslom, nenastúpil na zápas. Nehodím sa na túto kampaň, obhajoval sa

„Po potvrdení zápisu o stretnutí vedúcimi oboch tímov otvoril dvere do kabíny rozhodcov pán Grygera Zdeněk, generálny manažér FC TRINITY Zlín,“ uviedol do zápisu o stretnutí hlavní rozhodca Lukáš Nehasil.

„Následne smerom k rozhodcom povedal: ‚To ste pos…, pred tým gólom to žiadna ruka nedola, idem na VAR.‘ Dvere kabíny následne zatvoril a odišiel.“

Do vozidla videorozhodcov sa potom podľa zápisu ďalej snažila dostať „neznáma osoba“. „Nebuďte po… a vylezte von,“ malo sa z vonku ozývať.

Hovorkyňa zlínskeho klubu Zuzana Molková v pondelok pre idnes uviedla: „Vyjadrovať sa chceme, nie však k incidentu pána Grygeru, ale k pánom rozhodcom, ktorí hrubo poškodili tento zápas.“

Vladimír Weiss Čítajte viac Či Weiss zostane trénerom Slovana? Má silné väzby s Kmotríkom, ale v tomto je Vlado nevyspytateľný

Klub neskôr vydal ostré vyhlásenie, v ktorom potvrdil i oficiálnu sťažnosť na komisiu rozhodcov.

„Zápas bol podľa nášho názoru bezprecedentným spôsobom ovplyvnený zo strany hlavného rozhodcu a VAR,“ reagoval Grygera na webe Zlína.

„Po zápase sme mali možnosť pozrieť si konkrétne sporné rozhodnutia. Sme presvedčení, že náš klub bol rozhodcami vážne poškodený,“ píše sa v stanovisku.

Grygerovi hrozí od disciplinárky pokuta až do výšky 50-tisíc českých korún a zákaz činnosti na tri mesiace.

Škandál v La Lige. Ultras zmarili oslavy Barcelony Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Barcelony oslavujú zisk...