Postavil sa za ženy, hrozilo mu vylúčenie. Hrdina krajiny ide do Kataru

Pravda | 14.11.2022 10:15
Sardar Azmoun. Foto:
Sardar Azmoun sa predstaví na MS vo futbale po druhýkrát v kariére.
Útočník iránskej futbalovej reprezentácie Sardar Azmoun sa dostal do nemilosti vlády po tom, ako verejne prejavil solidaritu protestným hnutiam v krajine.

V Irána sa verejnosť búri už od konca septembra, keď mravnostná polícia v krajine usmrtila Mahsu Aminiovú. Jej smrť vyvolala v krajine mohutné protesty proti policajnej brutalite.

A najpopulárnejší futbalista v krajine Azmun sa protestujúcich na Instagrame zastal. „V najhoršom prípade ma vyhodia z národného tímu. Žiadny problém. Obetoval by som to za jediný vlas iránskych žien,“ napísal vtedy útočník nemeckého Bayeru Leverkusen.

Milan Škriniar. Čítajte viac Pýta si veľa? Škriniarovu budúcnosť v Interi má vyriešiť milión eur

V priebehu nedele portál IranWire informoval, že Azmoun nemal byť v nominácii Iránu na svetový šampionát v Katare kvôli tlaku zo strany ministerstva športu a futbalovej federácie.

Napokon k najhoršiemu neprišlo a meno 27-ročného útočníka napokon v 25-člennom menoslove portugalského kouča Iránu Carlosa Queiroza nechýbalo.

Irán patrí k outsiderom v B-skupine majstrovstiev sveta, kde budú jeho súpermi reprezentácie Anglicka, USA a Walesu. Turnaj odštartuje tento tím už v pondelok 21. novembra zápasom proti Anglicku.

Šatne z iného sveta. Toto čaká hráčov v útrobách Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Pre hráčov sú v Katare pripravené luxusné šatne.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ