Pomohol ozbíjať majstra. Dúbravka bol skvelý, chválila legenda Liverpoolu

Michal Gavroň, TASR | 24.04.2021 15:38, aktualizované: 
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka berie loptu Sadiovi Manému z Liverpoolu.
Inkasoval z prvej strely na bránku. Na Martinovi Dúbravkovi to nenechalo žiadnu negatívnu stopu.

Futbalisti Newcastlu v sobotňajšom 33. kole prekvapili favorizovaný Liverpool. Z Anfield Road si vezú cenný bod za remízu 1:1.

Najväčší podiel na tom, že outsider mal až do záverečných sekúnd šancu zabodovať, mal Dúbravka. Reprezentačná jednotka Slovenska sa pred majstrovstvami Európy dostáva do výbornej formy.

Dúbravka síce inkasoval už v tretej minúte, ale odvtedy bol neprekonateľný. Jediný gól Liverpoolu dal Mohamed Salah, ktorý z voleja takmer roztrhol sieť.

„Fantastický gól, Dúbravka nemal šancu,“ rozplýval sa spolukomentátor BT Sport Steve McManaman.

Odvtedy 32-ročný odchovanec MŠK Žilina zatiahol roletu. Vychytal šance Diega Jotu, Roberta Firmina, Sadia Maného či Jamesa Milnera.

„Celý zápas bol skvelý. Drží Newcastle v hre, počína si suverénne,“ doplnil McManaman.

Liverpool zahodil množstvo príležitostí a tak sa k nemu šťastena otočila chrbtom. V nadstavenom čase druhého polčasu strelil vyrovnávajúci gól Callum Wilson.

VAR však kvôli ruke prerušil radosť hostí. O niekoľko desiatok sekúnd sa však Newcastle tešil opäť. Presná strela Josepha Willocka zaručila deľbu bodov.

Odkedy sa Dúbravka vrátil do zostavy Newcastlu, odchytal osem stretnutí. Straky bodovali v siedmych prípadoch (2 výhry, 5 remíz) a sú deväť bodov od zóny zostupu.

"Mali sme šťastie, že je tu VAR. Inak by sme naozaj prehrali. Každopádne, sa aj po remíze cítim tak, ako keby sme prehrali.

Vytvorili sme si množstvo šancí, viac sa asi ani nedalo. Je ťažké sa cez to preniesť. Musíme sa poučiť alebo nebudeme hrať Ligu majstrov," lamentoval kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Dúbravka mal z remízy za ikonickom štadióne veľkú radosť.

"Bod z Anfieldu má pre nás obrovskú cenu. Po rýchlom inkasovanom góle sme sa snažili byť nebezpeční v útoku a vytvárať si šance.

Neuznaný gól v nás vyvolal pocity frustrácie, no nezložili sme zbrane a napokon sme vybojovali remízu.

Naša túžba priniesla ovocie," uviedol Dúbravka v rozhovore pre klubovú televíziu Newcastlu, ktorý bodoval štvrtýkrát za sebou.

Premier League – 33. kolo:

Sheffield United – Brighton 1:0 (1:0)
Gól: 19. McGoldrick

West Ham United – FC Chelsea 0:1 (0:1)
Gól: 43. Werner. ČK: 81. Balbuena (West Ham)

FC Liverpool – Newcastle United 1:1 (1:0)
Góly: 3. Salah – 90.+6 Willock
M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celé stretnutie

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ