Súboj gólostrojov. Atalantu vyzýva Ajax

Michal Gavroň | 26.10.2020 23:34
Ajax, radosť Foto: ,
Futbalisti Ajaxu na archívnej snímke.
Nech to už prestane... Polčasové želanie jedného z fanúšikov klubu VVV Venlo na sociálnej sieti nebolo vypočuté.

Najslávnejšia holandská futbalová značka Ajax Amsterdam rozdrvila jeho miláčikov 13:0. Štyrmi gólmi v prvom dejstve a deviatimi v druhom sa skvele naladila na súboj Ligy majstrov proti Atalante Bergamo.

„Teším sa, že sme prekonali rekord, ale väčšiu radosť mám z hladu mojich hráčov po góloch. Či mi je súpera ľúto? Táto vlastnosť sa vo futbale nenosí. Súperovi netreba dať šancu,“ vravel úprimne tréner Ajaxu Erik ten Hag.

Každá popredná futbalová súťaž má mužstvá, ktoré každoročne bojujú o titul. Rozdiel medzi nimi a ostatnými je markantný. V Eredivisie ho vidieť azda najvýraznejšie.

„Nie je to dobrá vizitka. Silní bohatnú a chudobní majú ešte väčšie problémy. Zápasy, ktoré pravidelne vyhráte rozdielom jednej či dvoch tried, vám veľa nedajú,“ vysvetlil pred rokom niekdajší kapitán Ajaxu Matthijs de Ligt.

Neskrýval, že aj preto sa vlani v lete vybral do Juventusu Turín. A už dvakrát mal čo robiť, aby zastavil najbližšieho súpera Ajaxu – Atalantu. Bergamčania sa rozhodli, že Cruijffovu myšlienku totálneho futbalu predvedú na Apeninskom polostrove.

Výsledok?

V top piatich európskych ligách nebolo vlani mužstvo s väčším počtom strelených gólov (116). A v šiestich zápasoch tejto sezóny rozvlnili sieť už 19-krát. V súboji gólostrojov sa teda máme na čo tešiť…

Utorňajší program
A-skupina: 18.55 Lokomotiv Moskva – Bayern Mníchov, 21.00 Atlético Madrid – Salzburg. B-skupina: 18.55 Doneck – Inter Miláno, 21.00 Mönchen­gladbach – Real Madrid. C-skupina: 21.00 Marseille – Manchester City, FC Porto – Olympiakos Pireus. D-skupina: 21.00 Liverpool – Midtjylland, Atalanta Bergamo – Ajax Amsterdam.