DAC láka fanúšikov. Pred šlágrom so Slovanom ich otestuje

Pravda | 21.10.2020 14:16
DAC Dunajská Streda Foto: ,
Fanúšikovia DAC Dunajská Streda v zápase proti Slovanu.
Už v nedeľu sa futbalová liga dočká veľkého sviatku. Do Dunajskej Stredy, ktorá vedie súťaž, zavíta majstrovský Slovan.

V hre bude nielen obrovská prestíž, ale aj prvé miesto v tabuľke. Rozdiel medzi obomi rivalmi a najväčšími (a možno už aj jedinými) kandidátmi na titul je po desiatich kolách dvojbodový.

Ich duel zavŕši prvú polovicu základnej časti.

Keďže ide o veľa, v Dunajskej Strede neváhajú. Uvedomujú si vážnosť súboja i silu tribún. Preto na ne zvolávajú fanúšikov.

Napriek tomu, že momentálne na Slovensku platí kvôli pandémii koronavírus zákaz zhromažďovania sa, na štadióne v Dunajskej Strede by mohli byť predsa len davy.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

„Fanúšikovia patria na tribúny – všetci sme dôležitou súčasťou mužstva! Futbal bez fanúšikov trpí, veď podpora z tribún je neoddeliteľnou súčasťou zápasov,“ píše sa na klubovej stránke DAC.

„Nie náhodou sa fanúšik považuje za dvanásteho hráča. Futbalový klub DAC 1904 umožní v nedeľu 25. októbra 2020 návrat fanúšikov do MOL Arény, a to pri príležitosti veľkého derby DAC-Slovan. Stane sa tak jedinečným spôsobom: bezplatným antigénovým testom na Covid-19,“ dopĺňa oficiálny web.

V Dunajskej Strede sa preto rozhodli, že majiteľom permanentiek na túto sezónu poskytnú bezplatný antigénový test na Covid-19. Fanúšikov budú testovať na vopred vyznačených miestach pri štadióne.

Klub zároveň na stránke zverejnil podrobné podmienky, za akých bude test akceptovaný.