Real ho piplal od detstva, no zamieril za Škriniarom a spol. Dôvodom je Zidane

TASR, Pravda | 06.07.2020 18:56
Achraf Hakimi Foto: ,
Achraf Hakimi po príchode do Milána.
Marocký futbalový reprezentant Achraf Hakimi pred necelým ťýždňom skompletizoval prestup z Realu Madrid do Interu Miláno, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar.

Hakimi priletel do Milána už posledný júnový deň a absolvoval lekársku prehliadku. Vedenie „nerazzurri“ zaplatilo za jeho služby 40 miliónov eur. Podľa talianskych médií podpísal Hakimi s Interom päťročný kontrakt, pričom za sezónu zarobí päť miliónov eur.

Dvadsaťjedenročný krajný bek strávil uplynulé dve sezóny na hosťovaní v Borussii Dortmund, kde ukázal veľký progres.

V ročníku 2019/20 odohral dokopy 45 zápasov, v ktorých strelil deväť gólov a pridal desať asistencií.

V Reale pôsobil od mládežníckych kategórii, do jeho akadémie prišiel ako osemročný. V A-tíme zaň odohral len 17 duelov, no dvomi štartmi sa podieľal na víťazstve v Lige majstrov v sezóne 2017/18.

Hakimiho agent Alejandro Camado uviedol, že za odchodom Maročana do Interu bol tréner madridského tímu Zinedine Zidane. Hakimi sa nemohol uchytiť najmä kvôli uprednostňovaniu Daniho Carvajala, s ktorým kouč ráta na pravej strane obrany aj v budúcnosti.

"Zidane je dôvodom Achrafovho toho, že Achraf podpísal zmluvu s Interom. Nechcel sa vrátiť na lavičku Realu, Zidane mu povedal jasne, že Carvajal je pravým obrancom číslo jeden.

Som si istý, že Achraf má pred sebou svetlú budúcnosť a urobil správne rozhodnutie," povedal Camado pre marocký Al Mountakhab, jeho slová tlmočili aj viaceré španielske médiá.

„Antonio Conte (tréner Interu, pozn.) s nami bol od začiatku v kontakte, načrtol skvelú koncepciu a ak sa futbalista cíti byť súčasťou budúcich predstáv trénera, ľahko prikývne na jeho ponuku,“ dodal agent.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.