Guľa odmietol gymnastické kúsky. Spravil gesto, ktoré nadchlo Čechov

Michal Gavroň | 22.06.2020 12:17
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
Od jeho príchodu sú ako pokropení živou vodou. Hoci futbalisti Plzne minulý týždeň vypadli v semifinále českého pohára, v nedeľu sa vrátili na ligovú víťaznú vlnu.

Viktoria zvíťazila v prvom kole nadstavby nad Jabloncom 2:0 po góloch Chorého a Čermáka.

Zverenci slovenského trénera Adriána Guľu znovu predviedli solídny výkon a naďalej živia šance na titul.

Niekoľko desiatok divákov na štadióne v Plzni po stretnutí kričalo: „My chceme Guľu!“ V minulosti svojimi pokrikmi viackrát úspešne vyzvali niekdajšieho úspešného kouča Pavla Vrbu, aby im predviedol svoj slávny kotrmelec.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Guľa sa však na gymnastické kúsky – zatiaľ – nenechal nahovoriť. Túto žiadosť tribún Doosan Arény však úplne nezavrhol.

„Trenér Vrba tu odviedol neuveriteľnú robotu a mohol si dovoliť gymnastické kúsky. U mňa na to zatiaľ nie je priestor, ale možno raz príde väčšia príležitosť,“ povedal pre MF Dnes Guľa.

Tá sa možno naskytne už v stredu. Plzeň i českú ligu čaká zápas sezóny. Ak totiž domáca Slavia uspeje, urobí zrejme rozhodujúci krok na ceste k obhajobe titulu. Viktoria by v prípade víťazstva zmenšila manko na lídra na polovicu – zo šiestich na tri body.

„Máme výraznejšiu motiváciu. Som presvedčený, že oproti predošlému vzájomnému stretnutiu (0:0, pozn.) môžeme hrať ešte lepšie,“ odkázal do tábora súpera Guľa.

Čeliť mu bude po novom ako tréner mesiaca v českej lige. Pred oficiálnym fotením s trofejou sa však odmietol zvečniť bez svojich asistentov.

Spoločná fotografia aj s niekdajšími oporami slovenskej reprezentácie a hviezdami Plzne – Marekom Bakošom a Matúšom Kozáčikom – čo vyvolalo medzi českými priaznivcami vlnu pozitívnych reakcií.

„To je tréner ako víno. Myslel som si, že po Vrbovi budeme len ťažko hľadať nástupcu. Mýlil som sa,“ napísal jeden z priaznivcov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ