Arsenalu sa opäť smejú. Aubameyang si počas hry odskočil na záchod

Pravda | 07.12.2019 00:02
Pierre-Emerick Aubameyang Foto: ,
Kapitán Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang a tréner Freddie Ljungberg.
Z blata do kaluže a ešte ďalej. Londýnsky Arsenal sa trápi, nepomohol mu ani odchod španielskeho trénera Unaia Emeryho. Po pätnástich kolách je presne uprostred tabuľky anglickej Premier League.

„Kanonieri“ nezvíťazili už deväť súťažných zápasov po sebe. Tak dlho čakali na bodový zárez naposledy v roku 1977. Nápravu zatiaľ nepriniesol ani dočasný tréner Freddie Ljungberg, z dvoch duelov vyťažil len bod.

Arsenal naposledy vo štvrtok senzačne prehral doma s Brightonom. Na gól Webstera síce ešte odpovedal Lacazette, no zápas definitívne naklonil na stranu hostí desať minút pred koncom Maupay.

Favorit sa v závere ešte pokúsil o zúfalý nápor, no pozornosti prítomných neušla absencia toho najpovolanejšieho – kapitána tímu a najlepšieho strelca Pierre-Emericka Aubameyanga.

Gabonský bombardér počas vrcholiaceho tlaku domácich na okamih zmizol v útrobách štadióna. No po minútkach sa vrátil späť na trávnik. Príčinu absencie svojho elitného hráča musel na pozápasovej tlačovke zdôvodniť Ljungberg.

„Ja som si vlastne ani nevšimol, že odišiel. Zaregistroval som až jeho návrat po pár minútach,“ priznal Ljungberg, že Aubameyang si odskočil na toaletu: „Keď musíte, tak musíte. Nemôžete to zmeniť.“

Naštvaným fanúšikom Arsenalu dochádza trpezlivosť a ani toto gesto nepridalo v tábore na pohode. Už aj Aubameyangovi stihli vytknúť, že mu nezáleží na klube. Nuž, keď za Arsenal neobetuje ani trenírky…