Bayern rozdrvil Tottenham. Supertalent sa vracia na výslnie

Michal Gavroň | 01.10.2019 22:50
Serge Gnabry Foto: ,
Gólová radosť Serga Gnabryho.
Fantastický duel so sedemgólovou hitparádou.

Neutrálnym futbalovým fanúšikom, ktorí si z utorkového bohatého programu Ligy majstrov vybrali súboj Bayern – Tottenham, muselo od radosti srdce poskočiť.

Akiste si niektorí z nich položili otázku. Kto je ten krídelník Bayernu s afrom na hlave a dynamitom v nohách?

Serge Gnabry.

Futbalový kočovník, ktorý dlho aj vinou zranení hľadal svoju cestu k najlepším. Zdá sa, že sa mu to darí v drese najslávnejšieho nemeckého klubu.

V utorok večer pomohol k víťazstvu Bayernu na ihrisku Tottenhamu 7:2 štyrmi gólmi. „Toto je extratrieda v zakončení a dôvod, prečo má dôveru trénera Kovača,“ vravel v štúdiu TNT niekdajší americký reprezentant Stuart Holden.

Zápas Tottenham – Bayern sme sledovali ONLINE.

Nepreháňa. Niekdajší hráč Arsenalu, Hoffenheimu či Werderu Brémy najskôr zakončil rýchly brejk hostí nechytateľnou bombou k vzdialenejšej žrdi.

Radosť futbalistov Bayernu Mníchov. Foto: Reuters, PAUL CHILDS
Bayern Mníchov Radosť futbalistov Bayernu Mníchov.

O niekoľko sekúnd ju opečiatkoval milimetrovo presnou strelou, ktorá sa zakotúľala až za chrbát Huga Llorisa. V závere spracoval dlhý pas Thiaga Alcantaru a samostatný nájazd s prehľadom premenil. Aby toho nebolo málo, na konci zápasu uzavrel desivé skóre 7:2.

„Je veľmi nebezpečný. Rýchly, šikovný a nebojácny v zakončení. V Bayerne to nebude mať ľahké. Mám pocit, že to môže byť pre neho posledná šanca vo veľkom klube. Verím, že sa presadí,“ povedal na adresu Gnabryho bývalý reprezentačný kouč Nemecka Jürgen Klinsmann.

Dvadsaťštyriročný rodák zo Stuttgartu nemá za sebou raketový vzlet ako väčšina jeho spoluhráčov. Pripomína skôr horskú dráhu.

Kedysi patril k supertalentom. Veľkú bitku o jeho služby vyhral Arsenal. Červený dres kanonierov mu však – aj vinou množstva premarodených dní – bol priťažký.

Zvolil si preto cestu späť do rodnej vlasti, kde sa vrátil do vynikajúcej formy. Najdôležitejšie však je, že mu drží zdravie. Nie div, že je pravidelnou voľbou Nika Kovača v Bayerne a Joachim Löwa v nemeckej reprezentácii.

„Pokiaľ sa dokážete presadiť v Bayerne, musíte mať kvalitu,“ povedal vlani Löw, keď Gnabryho nominoval do reprezentácie po takmer dvoch rokoch. „Serge má veľký potenciál.“ Na vlastnej koži sa o tom presvedčil sa aj lanský finalista Ligy majstrov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ