Dúbravka vygumoval Spurs. Hejteri nech sklapnú, reagoval Bruce

Pravda | 26.08.2019 10:00
Dúbravka futbal Foto:
Martin Dúbravka v drese Newcastlu United.
Futbalisti Newcastlu vybojovali v nedeľu prvé víťazstvo v novej sezóne Premier League. Navyše na mieste, kde to od nich nikto nečakal.

Vďaka účinnej defenzívnej taktike triumfovali na ihrisku Tottenhamu Hotspur 1:0. A to aj napriek tomu, že hostia mali len 20-percentné držanie lopty. Jediný gól strelila rekordná posila United Brazílčan Joelinton.

Domáci mali počas celého zápasu prevahu a na Martina Dúbravku v bránke Newcastlu vypálili až osemnásť striel. Veľa z nich však bolo zblokovaných hráčmi United, ktorí sa obetavo hádzali do striel. Slovenskej reprezentačnej jednotke tak stačili na čisté konto len dva zásahy.

Hostia predviedli v Londýne skalopevnú obranu a fanúšikovia žartovali, že kouč NUFC Steve Bruce ju okopíroval z poznámok svojho predchodcu Rafu Beníteza.

United prehrali prvé dva zápasy v sezóne a na ich hru sa zniesla vlna kritiky. Bruce vyhlásil, že nedeľňajší triumf bol tou najlepšou odpoveďou smerom k hejterom.

„Som rád za hráčov, ako aj za členov realizačného tímu. Od prvej do poslednej minúty sme hrali obetavo a samozrejme, mali sme aj šťastie. To však k tomu patrí,“ hodnotil duel Bruce a dodal:

„Ak je kritika oprávnená, nemám problém ju akceptovať. Ale niektoré veci, čo o nás napísali novinári, boli otrasný výmysel. Neprajníkom odkazujem, aby sklapli. Hráči im to odkázali tiež – výkonom na ihrisku.“

V 4. kole privíta Newcastle na domácom trávniku Watford, ktorý ešte v novej sezóne nezískal ani bod.