Greif odvrátil pohromu a nechal rozhodcov na pokoji

Michal Zeman | 08.08.2019 11:56
Slovan Bratislava - Dundalk Foto: ,
Brankár Slovana Dominik Greif predviedol pri rohovom kope súpera fantastický zákrok.
"Chcel som sa po zápase rozčuľovať na rozhodcov, ak by nepadol gól, ale teraz si to nechám už len pre seba," usmieval sa spokojný brankár Slovana Dominik Greif niekoľko minút po stretnutí s írskym Dundalkom.

Mladá opora belasých zachránila už v nadstavenom čase svoj tím excelentným reflexívnym zákrokom. Slovan najprv konečne horko-ťažko skóroval, ale vzápätí mohol o krehký náskok prísť. Rovnako, ako sa mu to stalo dva razy so Sutjeskou Nikšič v 1. predkole Ligy majstrov.

„Neviem, či sme sa z týchto situácií dostatočne poučili,“ pokračoval 22-ročný Greif. „Zasa sme v závere súpera pustili do výbornej šance. Samozrejme, nemôžeme očakávať, že stretnutie prejde bez komplikácií a súper nebude mať ani jednu šancu. Je to majster svojej krajiny a potvrdil, vysokú kvalitu.“

Greif vytlačil v samom závere Kellyho hlavičku na brvno. „Mali sme aj trochu šťastia, že lopta letela od brvna von do poľa a potom sme ju už upratali,“ vydýchol si ešte raz brankár. Záverečný tlak Dundalku ho neprekvapil.

VIDEO: Greifa teší čisté konto

„Náš gól súpera naštartoval a išiel dopredu. Bolo jasné, že príde od neho tlak. Ale najmä v druhom polčase sme boli lepší a zaslúžili sme si vyhrať. Možno aj vyšším rozdielom. V šestnástke súpera boli nejaké sporné situácie, ktoré mohli skončiť penaltami. Neviem, z druhej strany som to dobre nevidel. Dôležité je, že sme vyhrali a udržali sme vzadu nulu. To je dobrý pohárový výsledok,“ približoval.

Aj keď sa schyľovalo už ku koncu a na Tehelnom poli svietilo stále bezgólové skóre, brankár stále veril, že gól ešte príde. „Mali sme v druhom polčase obrovský tlak a gól visel na vlásku,“ vysvetlil.

Podľa neho sa potvrdilo, že v pohárových zápasoch musí byť mužstvo trpezlivé. „Aj v prestávke sme si v šatni vraveli, že v defenzíve musíme byť stále stopercentní a dúfať, že nejaká šanca sa napokon ujme. V pohári ich nebudeme mať desať ako v našej lige. Našťastie, sme jednu využili. To berieme.“

Napriek tomu doplnil, že o postupujúcom nie je rozhodnuté. „Často vidíme aj v Lige majstrov, že v odvete sa môže stať ešte všeličo. A postup by nám nezaručilo napríklad ani domáce víťazstvo 3:0. Máme dobrý výsledok, ale urobili sme len prvý krok,“ uzavrel Greif.

Slovan Bratislava zdolal Dundalk v 3. predkole EL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Krídelník Slovana Moha (v bielom) v súboji so...