Dugarry: Čo sa deje v jeho hlave? Z De Ligta mi je na zvracanie

Pravda | 29.06.2019 19:07
Matthijs de Ligt Foto: ,
Matthijs de Ligt by mal od nasledujúcej sezóne obliekať dres Juventusu.
Podľa odborníkov patrí do jeho repertoára všetko, čím má disponovať moderný stopér. Je fyzicky silný, výborne číta hru, je dobrý na lopte. A taktiež je vodcovskou osobnosťou. Nečudo, že už v osemnástich rokoch navliekal kapitánsku pásku v slávnom Ajaxe Amsterdam.

Práve osobnosť a charakter talentovaného Matthijsa de Ligta (19) však prekáža francúzskemu majstrovi sveta z roku 1998 Christophovi Dugarrymu. Konkrétne ide o chamtivosť mladého Holanďana. De Ligt by mal totiž po potvrdení prestupu do Juventusu zarábať 12 miliónov eur za sezónu.

„O čo mu ide? Čo sa to deje v jeho hlave? Dvanásť, trinásť, štrnásť či pätnásť miliónov eur ročne… Čo sa od určitej cifry mení? Máte jedno auto navyše, o niečo väčší dom, o desať metrov dlhšiu jachtu. Je to čisto rozhodnutie na základe peňazí. Mám dosť, je mi z toho na zvracanie,“ krútil hlavou Dugarry v rozhovore pre RMC Sport.

O De Ligta usilovali viaceré kluby na čele s parížskym Saint-Germain. Podľa Dugarryho je dobre, že mladý stopér nepríde do francúzskej Ligue 1.

„De Ligt je excelentný hráč, no s takouto mentalitou by sa nevyplatil. Gratulujem prezidentovi PSG i športovému riaditeľovi klubu. Som unavený z moderného futbalu,“ zakončil komentár plný pohoršenia bývalý hráč Barcelony, AC Miláno, Marseille či Bordeaux Christophe Dugarry.

Prestup De Ligta by mali v najbližších dňoch dotiahnuť za odstupné vo výške okolo 80 miliónov eur.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ