Southampton vystrašil Liverpool, ten však otočil po sóle Salaha z vlastnej polovice

ČTK, TASR | 05.04.2019 23:10
Mohamed Salah Foto: ,
Mohamed Salah v obklopení spoluhráčov z Liverpoolu po góle do siete Southamptonu.
Futbalisti Liverpoolu zdolali vďaka dvom gólom zo záveru zápasu Southampton 3:1 a v boji o anglický titul sa opäť dostali pred obhajcu z Manchestru City.

Po zápase 33. kola majú zverenci trénera Jürgena Kloppa na čele tabuľky dvojbodový náskok, ich rival ale má zápas k dobru.

Hoci Liverpool bol pred vzájomným zápasom druhý a Southampton až šestnásty, aktuálnu formu mali obaja súperi podobnú. Vyhrali tri z posledných štyroch zápasov.

Do vedenia sa v 9. minúte nečakane dostal domáci tím, keď sa Long po Höjbjergovej hlavičke zjavil osamotený pred bránkou a Alissonovi nedal šancu. Favorizovaným hosťom sa podarilo do polčasu vyrovnať, keď obliehanie bránky ukončila Keitova hlavička.

Po zmene strán Southampton obetavo bránil, ale Liverpool stupňoval tlak a víťazného gólu sa dočkal desať minút pred koncom po Salahovom bleskovom protiútoku. Sólo egyptského útočníka z vlastnej polovice nedokázala zastaviť ani trojica obrancov. Víťazstvo hostí potom ešte poistil Henderson.

Premier League – 33. kolo:

FC Southampton – FC Liverpool 1:3 (1:1) Góly: 9. Long – 36. Keita, 80. Salah, 86. Henderson

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video