DAC chce späť druhé miesto. Na Slovan ide vyhrať

Michal Zeman | 30.03.2019 06:53
DAC Dunajská Streda, ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Zľava: Zsolt Kalmár a Joeri De Kamps v predchádzajúcom zápase Dunajskej Stredy so Slovanom.
Futbalistom Slovana Bratislava by už iba čisto teoreticky mohli skomplikovať cestu za titulom dve mužstvá, ktoré sú za nimi v tabuľke.

Po reprezentačnej prestávke privítajú zajtra v druhom kole nadstavby na novom štadióne na Tehelnom poli tretí tím súťaže Dunajskú Stredu.

Ak belasí zvíťazia, môžu sa striasť ďalšieho z prenasledova­teľov, pretože osem kôl pred koncom by strata hostí narástla na devätnásť bodov. DAC však aktuálne zaujíma viac boj o druhú priečku, na ktorej sa dlho držal, ale na jar ho preskočila Žilina.

„Ideme do Bratislavy vyhrať,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe obranca DAC Christian Herc. „Chceme sa vrátiť na druhé miesto, alebo aspoň udržať krok so Žilinou. V Bratislave očakávam bojovný zápas dvoch dobre organizovaných tímov.“

V prospech Slovana hovorí aj fakt, že v štyroch posledných vzájomných zápasoch svojho súpera zdolal a ten mu strelil iba dva góly len v jednom z týchto súbojov, ostatné prehral na nulu. Bratislavčania boli úspešnejší aj naposledy v Dunajskej Strede, v úvodnom tohtoročnom súboji vyhrali 1:0.

„Pre nás je to prestížny zápas. Veríme, že nás príde opäť povzbudiť veľa ľudí. Je to ďalšie derby, na ktoré sa tešíme. K takýmto zápasom patria aj emócie a napätie. Ale z výsledkového hľadiska si prajeme, aby to nebol nervák a stretnutie sme zvládli. Poteší nás akékoľvek víťazstvo,“ zdôrazňuje brankár belasých Dominik Greif.

Žilinčania sa predstavia v Ružomberku, ktorý už osem zápasov za sebou neprehral, hoci v tejto sérii figuruje aj päť remíz. Stále si udržiava nádej na tretiu priečku, ktorá by mu zabezpečila účasť v európskom pohári.

Tréner Žilinčanov Jaroslav Kentoš upozorňuje, že Ružomberok má jednu z najlepších obrán v súťaži a len dobrý a komplexný výkon umožní jeho zverencom, aby získali tri body. „Každý zápas je dôležitý. Čaká nás náročná prekážka, no spoločne s fanúšikmi, ktorí sa chystajú do Ružomberka, ju môžeme prekonať,“ uviedol na stránke MŠK.

Na jeseň obe mužstvá stopercentne využili domáce prostredie. Ružomberok zdolal Žilinu (3:1), ale na jej pôde podľahol (0:3), čo bola najvyššia ružomberská prehra v tomto ročníku.

Program 2. kola nadstavby

Skupina o titul, dnes 17.00 Ružomberok – Žilina (RTVS), Michalovce – Sereď, nedeľa 15.00 Slovan – Dunajská Streda (Orange sport), o udržanie, dnes 17.00 Nitra – Trenčín, Trnava – Zlaté Moravce-Vráble, Senica – Podbrezová.

TV Pravda: Šéf SFZ Ján Kováčik pred štartom kvalifikácie ME 2020 odpovedal na otázky Pravdy

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ