Pérezov telefonát nepomohol. Zidane (nateraz) odmietol ponuku na návrat

ČTK | 07.03.2019 16:29
Florentino Pérez, Zinedine Zidane Foto: ,
Prezident Realu Madrid Florentino Pérez a bývalý tréner klubu Zinedine Zidane.
Tréner Zinedine Zidane sa v najbližšom období k futbalistom Realu Madrid nevráti. Podľa bývalého šéfa klubu Ramóna Calderóna dostal francúzsky majster sveta z roku 1998 ponuku nahradiť Santiaga Solariho, ale odmietol ju.

„Dnes ráno predseda (Florentino Pérez) Zidanovi volal, aby sa vrátil, ale ten to odmietol. Nechal si otvorené dvierka, že by mohol prísť v júni,“ povedal Calderón rozhlasovej stanici BBC.

Podľa neho je hlavným adeptom na prevzatie mužstva ďalší bývalý kouč Realu José Mourinho, ktorý v decembri skončil v Manchestri United.

„To by ale podľa mňa nedávalo zmysel,“ uviedol Calderón. „Nech urobíte v tejto časti sezóny čokoľvek, bude to zle. Rátam s tým, že počkajú do konca sezóny, ale to je veľmi dlhá doba. Tri mesiace znášať všetku tú kritiku a zlosť fanúšikov…“ povedal bývalý predseda Realu, ktorý ho viedol v rokoch 2006 až 2009.

Real v utorok vypadol po hanebnej domácej prehre 1:4 s Ajaxom v osemfinále Ligy majstrov, ktorú v predchádzajúcich troch rokoch vyhral, ​​a sezónu zrejme zakončí bez trofeje. V španielskej lige stráca na treťom mieste 12 bodov na vedúcu Barcelonu, ktorá ho minulý týždeň vyradila z domáceho pohára. Odchod kouča Solariho je preto považovaný za hotovú vec.

Argentínsky tréner nahradil v novembri odvolaného Julena Lopeteguiho, ktorý mužstvo prevzal v lete po Zidanovom prekvapivom odchode. Slávny Francúz opustil lavičku Realu po dva a pol roku, aj keď mal zmluvu až do roku 2020. Okrem troch triumfov v Lige majstrov s tímom vyhral aj španielsky titul, dvakrát európsky Superpohár a klubové majstrovstvá sveta.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video